Scoren met online video? Dat doe je met deze 7 opleidingen!

door | 9/11/2022

Video en bewegende beelden zijn meer dan ooit een must als je wil scoren op sociale media vandaag. Daarom zetten we met I Like Media meer dan ooit op in op video.

In 2023 plannen we maar liefst 7 opleidingen over video.

We lijsten ze even op:

1. Filmen en monteren met je smartphone

In deze basisopleiding leer je hoe je met je smartphone professionele opnames maakt. Je leert wat snijbeelden en 3-sequenties zijn en hoe je een scene goed in beeld brengt. Je maakt tijdens de dag je eigen beelden. Daarna monteer je ze zelf aan elkaar tot een wervend videoverhaal.

2. Meer doen met smartphonevideo

Klaar om de volgende stap te zetten en je videoskills nog een niveau hoger te tillen? In deze opleiding leer je werken met een beeldstabilisator en geluidsmicrofoontjes. Daarnaast leer je hoe je je video automatisch ondertitelt. Je krijgt een pak handige tips over live en interactieve video. 

3. Vijf handige apps om video te maken op je smartphone

In deze inspiratiesessie sessie toont Jade Yorks je 5 handige apps waarmee je het jezelf net iets gemakkelijker maakt om de mooiste video’s te maken. En wees gerust: dat kan ook met een heel krap of net met helemaal geen extra budget.

4. Video en animaties maken met Canva

In deze opleiding leer je stap voor stap animeren met de gratis online tool Canva. Ideaal voor wie al eventjes met Canva werkt, maar een stap verder wil gaan en bewegende beelden wil gaan gebruiken voor social media, website of digitale schermen.

5. Video inzetten op Instagram

Hoe maak je een creatieve video achter de schermen? Wat met een tutorial of explainer video? Hoe speel je met (tekst)animaties en maak je een boodschap muzikaal? Welke videocontent past beter in de stories en wat beter in je feed of Reels? De mogelijkheden op Instagram zijn eindeloos. In deze interactieve opleiding kom je het allemaal te weten.

6. Scoren met Instagram Reels

We zetten  je graag op weg en leren je in deze praktische opleiding hoe je reels  professioneel inzet. Je verneemt hoe je een idee omzet in een scenario en hoe je een afgewerkte Reel maakt.

7. TikTok inzetten met je organisatie

Je leert tijdens deze workshop hoe je een eigen TikTok-bedrijfsaccount opzet en hoe je die professioneel inzet. Je zet stap voor stap je idee om in een scenario en een afgewerkt filmpje op TikTok.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens