Deze hacks voor Instagram Reels kende jij misschien nog niet?

door | 26/10/2022

Instagram Reels is helemaal hot! De kans om viraal te gaan op Instagram is weer (!) groot en dat hebben we allemaal te danken aan deze nieuwe functie op Instagram. Maar hoe maak je nu gemakkelijk(er) Reels? Dankzij de hacks van onze Instagram-experte Lobke Gielkens lukt het ook jou om snel leuke Reels te maken.

1. Voeg trending audio toe aan je Reels

Waarschijnlijk wist je wel al dat je muziek aan je Instagram Reels kan toevoegen. Met het kleine muziekicoon aan de linkerkant ga je naar je audiobibliotheek en kan je naar je favoriete nummers zoeken.

Als je problemen hebt om muziek toe te voegen, kan je naar een Instagram Reel naar keuze gaan en op de titel van het nummer klikken die je wil gebruiken. Hier heb je de optie “gebruik audio” en kan je het nummer op deze manier aan je Reel toevoegen. Op die manier kan je ook de ‘trending audio’ toevoegen.

Heb je een zakelijke account? Dan kan je alleen rechtenvrije muziek gebruiken. Dat kun je wel omzeilen door van je zakelijke account een makersaccount te maken. Op die manier kun je toch nog zakelijk gebruik maken van Instagram én wel trending audio toevoegen aan je Reels.

2. Maak gebruik van sjablonen om snel leuke Reels te maken

Je kunt vanaf nu reels maken door sjablonen te gebruiken. De sjablonen laden de audio en placeholders voor de clips. Vervolgens kun je je eigen foto’s of video’s toevoegen.

Ook goed om te weten: een nieuwe ‘dual template’ maakt het mogelijk om tegelijkertijd te filmen met de camera aan de voorkant en aan de achterkant van je telefoon.

Reels Bookmark

3. Bookmark je audio om later te gebruiken

Nog een handige truck! Ik zit zelf regelmatig te scrollen door Reels en audio op te slaan. Heb je populaire audio gevonden maar je content voor je Reels is nog niet klaar? Bookmarken voor later die handel!

Hoe? Door op de audio naar links te swipen en het Bookmark-teken te onthullen. Tappen en later gebruiken!

4. Gebruik transities in je Reels

Transities enkel iets voor TikTok? Mispoes! Ook Instagram heeft een handige functie om transities in te zetten in je Reels berichten. Het enige wat je moet doen, is naar je Reels-modus gaan, klikken op het Sparkle Effects icoon en dan de Reels-tab aanklikken.

Je kunt dan in je zoekfuncties ‘transities’ ingeven en dan krijg je tal van transitie-effecten om eens uit te proberen.

transities Reels

5. Je Reels omslag bewerken

Hoe komt het toch dat sommige omslagen voor Reels er zo mooi uitzien? Omdat je je omslag kan bewerken en ook kan kiezen hoe hij er in je profielraster uitziet. Het enige wat je moet doen is aan het einde van het maken van je Reels klikken op omslag bewerken en toevoegen vanaf filmrol aanklikken.

In Canva maak je een mooi sjabloon voor een Instagram Reel Video helemaal aangepast aan je eigen huisstijl of met je eigen kleuren. Of je maakt zelf een mooi beeld en voegt die via ‘Toevoegen via filmrol’ roe aan je Reels.

Klik daarna op het tabblad ‘Profielraster’ en dan kan je je Reels cover bijsnijden tot een mooi vierkant zodat die mooi in je feed past.

6. Maak je Reels video helemaal in Canva

Je kan perfect via Instagram Stories een Reel maken, maar probeerde je het al eens in Canva? Via Canva kun je eenvoudig video’s maken met foto’s en animaties. Op die manier trek je gemakkelijk jouw huisstijl door en voeg je leuke elementen toe.

7. Voeg interactie toe aan je Reels door stickers te gebruiken

Onze laatste hack geeft jou de mogelijkheid om interactieve stickers zoals we die kennen uit Instagram Stories toe te voegen aan je Reels. Zo kun je kiezen om een poll (met 2 antwoordopties), quiz of emoji-slider toe te voegen. Op deze manier zorg je voor meer interactie. Handig!

stickers toevoegen aan Reels

Meer weten?

In onze opleiding Scoren met Instagram Reels zetten we  je graag op weg en leren we je hoe je reels  professioneel inzet. Je verneemt hoe je een idee omzet in een scenario en hoe je een afgewerkte Reel maakt. Je  krijgt daarnaast ook tips over het formaat, de lengte en de opbouw van je reels-filmpje en leert ook hoe je je reels bewerkt als een pro. Oh, en wees gerust: daarvoor hoef je niet noodzakelijk je dansschoenen aan te trekken!

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens