Kun je geen trending audio toevoegen aan je Reels? Zo lukt het wel

door | 20/03/2024

“Hoe kan ik trending audio toevoegen aan mijn Instagram Reels?” Het moet zowat de meest gestelde vraag zijn die onze Instagram-experte Lobke tijdens haar opleidingen over Instagram krijgt.

Om dit probleem voor eens en voor altijd op te lossen, deelt ze dé ultieme hack om jouw favoriete song van het moment aan jouw filmpjes toe te voegen.

Zo kun je de nieuwste en populairste muziektracks integreren in je Reels:

Trending audio toevoegen aan je Instagram Reels is dé manier om je bereik te vergroten en meer betrokkenheid te genereren op Instagram Reels.

Je kunt op zoek gaan naar je favoriete song van het moment via het kleine muziekicoon aan de linkerkant. Dan duik je in de audiobibliotheek en begin je meteen te zoeken.

Maaaaaar…je hebt een zakelijke account en daardoor kun je alleen rechtenvrije muziek toevoegen aan je Reels! Wat nu? Geen paniek. We hebben daar 2 oplossingen voor:

1. Verander van categorie

Behoud je zakelijke account maar verander van categorie. Klik op ‘profiel bewerken’, scrol naar ‘categorie’ en pas die aan naar ‘ondernemer’.

2. Maak een makersaccount

Verander van een zakelijke account naar een makersaccount. Zo kun je wel gebruik maken van alle trending audio. Je behoudt bovendien alle functies van je zakelijke account, zoals statistieken, contactgegevens en advertenties.

overschakelen van bedrijfsaccount naar makersaccount

Trending audio toevoegen aan je muziekbibliotheek

Nu is het aan jou! Vanaf nu kun je alle trending songs gebruiken. Hoe weet je wat er trending is? Breng wat tijd door op de Instagram ontdekkingspagina, scrol door Reels van anderen en let op de audio die vaak wordt gebruikt.

Trending audio gespot? Klik op de song in het filmpje en klik op het icoon voor ‘opslaan’. Als je meteen aan de slag wil gaan met dit liedje, klik je op ‘Audio gebruiken’.

Als je je trending audio wilt toevoegen aan jouw Reel, tik je op het icoon met de muzieknoten om de muziekbibliotheek te openen.

Daar kun je standaard al trending geluiden vinden of zoeken naar een specifieke song. Via ‘opgeslagen‘ kan je jouw opgeslagen muziek of originele audio terugvinden.

trending audio toevoegen

Tip: Nadat je een liedje hebt gekozen, kun je een specifiek deel van het nummer selecteren dat je wilt gebruiken. Instagram laat vaak de meest populaire fragmenten zien.

Is je eerste filmpje met trending audio klaar? Publiceren maar!

Heb je ons boek over online video al in huis?

‘Online video: tips, tricks en trends’  is een onmisbare gids voor iedereen die zijn online videoskills naar een hoger niveau wil tillen.

Of je nu ondernemer bent die videocontent wilt gebruiken om je merk te versterken, een creatieve professional die zijn passie voor video wil delen, of gewoon een enthousiaste hobbyist die graag verbluffende video’s wil maken, dit boek biedt de kennis en inspiratie die je nodig hebt.

👉 Bestel ons boek 

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens