Scoor met creatieve content (5): Doe een interview

door | 16/09/2021

Je sociale media hoeven niet altijd enkel om jouw producten te draaien. Zowel als ondernemer als organisatie kun je je volgers zeker boeien door te delen welke personen of organisaties jou inspireren!

Een interview met jouw helden kan dan een heel dankbaar medium zijn. En dat kun je zo uitgebreid en zo compact doen als je zelf wil. De mogelijkheden zijn eindeloos: een diepte-interview op je website tot een 1-minuut-video of een reeks quotes in je Instagramstories

1. Share My Food

Foodblogger Evelien Van Rentergem van ‘Share my food’ greep de coronaperiode aan om elke twee weken een andere foodie te interviewen en in de kijker te zetten. Het uitgebreide interview komt op haar blog te staan, maar de beste quotes post ze via Instagramstories. 

   

Merk ook op dat een nieuw interview ook telkens via de tijdlijn van haar account aangekondigd wordt. En door om de 3 posts een interview te posten, ziet dat er visueel ook nog eens heel netjes uit.

   

Het geniale aan die aanpak? De personen die je interviewt zijn wellicht de eerste om jouw content te gaan verspreiden via hun eigen sociale media. En zo bereik jij dan weer een nieuw publiek! 

2. Club Brugge

Voetbalclub Club Brugge gooit het over aan andere boeg en laat hun fans vragen afvuren op hun spelers, die er vervolgens een antwoord op geven in een video. Ze gebruiken daarvoor de vraagfunctie in de Instagram-stories. 

      

3. Brandpunt

Nog een mooi voorbeeld van een interview in de Instagram Stories vinden we bij Brandpunt. Dit interview met creatieveling Hannes Coudenys werken ze visueel zodanig uit dat het lijkt op een soort van WhatsApp-gesprek. Door te tikken krijg je het vervolg van het interview te lezen.

Lees ook de andere tips in deze reeks:

  1. Scoor met creatieve content: Maak een afspeellijst
  2. Scoor met creatieve content: Laat mensen aan het woord
  3. Scoor met creatieve content: Doe een takeover
  4. Scoor met creatieve content: Zeg het met een korte video

Nog veel meer inspiratie?

Dit is maar een van de vele tips uit het boek “Scoren met creatieve content op sociale media”. In het boek verzamelden Brecht en Kristof meer dan 100 concrete voorbeelden, formats en getuigenissen om je sociale media een ongeziene boost te geven.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer