3 handige tools voor je contentplanning

door | 28/08/2021

Facebook of Instagram openen en zuchten van “Goh, wat zou ik vandaag eens posten voor de volgers van mijn organisatie of zaak” levert zelden goede content op.

In een ideale wereld maak je op voorhand al een planning op, waarbij je dagen of weken van tevoren bedenkt welke interactie je gaat uitlokken met content op welk moment.

Weet je niet meteen hoe je met zo’n planning moet starten? Geen probleem. We zetten je graag op weg met deze 3 tools:

1. Gratis sjabloon van I Like Media

Voor wie net met contentplanning begint, raden we dit sjabloon aan, dat we zelf ontwikkelden. in deze Google Spreadsheet ga je stap voor stap van tabblad naar tabblad om je doelgroepen, doelstellingen, kanalen en contentideeën aan te vullen.

👉 Download hier het gratis sjabloon

Dit sjabloon gebruiken we trouwens ook tijdens onze opleiding contentstrategie:

2. Trello

Bij I Like Media zijn we ook grote fan van Trello. Zet een board op voor je plannen en kies zelf of je kolommen per thema, per kanaal of per maand maakt. Met de gratis versie kun je ook deadlines, labels en een selectie aan stickers gebruiken. Ook integraties met Google Drive, One Drive en Dropbox zitten standaard in Trello. Tip: gebruik je gratis power-up om de kalenderweergave te activeren.

Hieronder een fictief voorbeeld van hoe zo’n planning eruit kan zien. We gebruikten dit als voorbeeld in onze opleidingen over sociale media voor medewerkers uit de toeristische sector in Oost-Vlaanderen:

3. De contentkalender.be

Wil je nog een stapje verder gaan? En nog meer met verschillende collega’s samen werken aan het ultieme contentplan? Dan is www.decontentkalender.be misschien wel wat je zoekt. Toegegeven: het vraagt wat discipline en werk om alle labels, ideeën en teksten in te geven, maar eens je daar een routine in gevonden hebt, wordt dit wellicht het kloppende hart voor je contentstategie.

Leuk extraatje: sinds vorig jaar werken we samen met De Contentkalender, waardoor de belangrijkste top topicals uit onze kalender ook meteen standaard in je planning verschijnen in deze online tool.

Bekijk hieronder alvast deze introductievideo:

Nog meer inspiratie nodig voor je contentplan?

Check dan zeker ook ons boek:

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer