De tijd dat je voor een online video een professioneel videobedrijf moest inhuren, is lang voorbij. Meer nog: met een zelfgemaakte, waardevolle video kun je tegenwoordig zelfs beter scoren. Omdat het authentieker en persoonlijker is. 

Zoiets werkt natuurlijk wel enkel als de inhoud van je video ook de moeite waard is om te bekijken. 

We selecteerden alvast 3 lokale ondernemers die dat principe heel goed toepassen:

1. Purfruit

Een zelfpluktuin heeft honderden verhalen om te vertellen. Purfruit doet dat onder andere bij monde van Bart, die de volgers van hun Instagram leuke tips en weetjes vertelt in korte filmpjes. Hieronder vertelt hij je meer over nestkastjes.


2. Optiek Van De Keere

Optiek Van De Keere uit Zottegem had genoeg aan een smartphone, een bril en een glas warm water om te illustreren hoe hun product tegen aandampende brilglazen werkt.

 

3. Boekenwinkel Boekarest

Boekenwinkel Boekarest uit Leuven maakte een aantal korte video’s waarin ze telkens een verhaaltje voor kinderen voorlazen. Gewoon op record klikken en gaan. Gemakkelijker kan het soms niet zijn.

4. Patisserie De Roo

Korte filmpjes zijn ook ideaal om een blik achter de schermen te geven. Deze bakker toont bijvoorbeeld met een kort filmpje hoe hij ‘s nachts truffels maakt.

Tip: zorg dat een van je medewerkers zelf ook in beeld komt, zodat je volgers ook echt iemand iets zien doen.

Lees ook de andere tips in deze reeks:

  1. Scoor met creatieve content: Maak een afspeellijst
  2. Scoor met creatieve content: Laat mensen aan het woord
  3. Scoor met creatieve content: Doe een takeover

Nog veel meer inspiratie?

Dit is maar een van de vele tips uit het boek “Scoren met creatieve content op sociale media”. In het boek verzamelden Brecht en Kristof meer dan 100 concrete voorbeelden, formats en getuigenissen om je sociale media een ongeziene boost te geven.