Scoor met creatieve content (1): maak een afspeellijst

door | 1/10/2020

Het komende jaar laten we elke maand een concrete tip op je los om je sociale media een creatieve boost te geven. En we beginnen vandaag met een streepje muziek!

Content maak je met tekst, beeld én geluid. En Spotify is op dit moment de grootste streamingdienst voor muziek die er bestaat. Iedereen met een account kan er een afspeellijst aanmaken en openbaar ter beschikking stellen.

Dus waarom als vastgoedmakelaar niet eens een afspeellijst maken voor de instuif van je klanten? Een pizzeria die de beste Italiaanse muziek verzamelt in een afspeellijst? Of een lingeriezaak met een afspeellijst vol romantische muziek? Alles kan!

Gentse congé

Stad Gent lanceerde afgelopen zomer een Spotify-lijst vol zomerse (en Gentse) deuntjes om hun inwoners een muzikaal hart onder de riem te steken onder de noemer ‘Gentse congé’.

(extra tip: merk op wat een eigen gemaakte cover voor je afspeellijst kan doen)

Zomerse soundtrack

Ook met I Like Media deden we mee afgelopen zomer. Voor de 9 webinars uit onze Summer School, kozen onze trainers telkens minutieus zomerse muziekjes uit om het wachten tot de start van het webinar wat aangenamer te maken.

Door een gedeelde afspeellijst te maken, konden alle trainers bovendien zelf hun liedjes toevoegen aan de lijst.

Of het toeval is dat de liedjes voor het webinar over video allemaal iets met ‘video’ in de titel en de wachtnummers voor het webinar over TikTok wel heel aanstekelijke deuntjes bevatten? Misschien…

 

Op tocht met de scouts

Scouts en Gidsen Vlaanderen maakte een afspeellijst voor hun leden die op tocht gingen in de Jaarthemanacht tijdens Earth Hour. De lijst bevat klassiekers als ‘Fear of the dark’ en ‘Een tocht door het donker’. Handig, meteen bruikbaar en sfeer en ambiance verzekerd!

 

Nederlandse Spoorwegen

Kdeng Kdeng… Bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) gingen ze de uitdaging aan om een top 2000 met trein-liedjes samen te stellen. Op Spotify is het mogelijk om aan cocreatie te doen door je afspeellijst zodanig in te stellen dat anderen er ook liedjes aan kunnen toevoegen.

Nog veel meer inspiratie?

Dit is maar een van de vele tips uit het boek “Scoren met creatieve content op sociale media”. In het boek verzamelden Brecht en Kristof meer dan 100 concrete voorbeelden, formats en getuigenissen om je sociale media een ongeziene boost te geven.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer
Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Een goedgemikte 1-aprilgrap staat garant voor een pak likes, kliks en comments. Maar hoe pak je het goed aan? Wij zien alvast een aantal fundamentele bouwstenen voor een goede grap op 1 april: Een goede 1-aprilgrap doet de lezer...

Lees meer