Ben jij erbij op de boeklancering van ons nieuwe boek over online video?

door | 30/05/2023

Wist je dat 65% van al het internetverkeer wereldwijd video is? Online video is hot en komt in vele vormen. Van de korte grappige TikTok-video’s en Reels tot ware storytelling-pareltjes op Vimeo en YouTube. 

Bij elke organisatie klonk het zinnetje “We moeten meer inzetten op video” wel al eens op een teamvergadering. En terecht. Maar hoe begin je eraan? Hoe kies je het juiste format en platform? welke apps bestaan er om vlot te filmen en monteren? En hoe voeg je ondertitels toe?

Een antwoord op al die vragen vind je in ons nagelnieuwe boekOnline video: tips, tricks & trends

Want onze communicatietrainers en video-experten Jade Yorks en Lobke Gielkens verzamelden al hun expertise over concepten bedenken, filmen, monteren én video verspreiden in dit nieuwe handige boek vol tips, concrete voorbeelden en interviews.

Kom naar onze inspiratie-ochtend over video

Het boek is een samenwerking tussen I Like Media, Kortom vzw en Uitgeverij Politeia en verschijnt op 11 september. En jij kunt erbij zijn op de boeklancering in het gezellige decor van cinema Sphinx in Gent. Inclusief popcorn, uiteraard! 

Die ochtend doen we meer dan enkel het boek voorstellen. Auteurs Jade en Lobke geven je tips voor je online video’s en ze nodigden ook nog 3 andere video-experten uit die je helemaal meenemen in de fascinerende wereld van video.

Programma

9:15: Onthaal

9:45: Welkom door Kristof, Jade en Lobke van I Like Media

10:00: Een videostrategie voor jouw organisatie

In Aalst knallen ze al een paar jaar met originele en gedurfde video’s. In de Instagram Reels, op TikTok, maar ook in Facebook Watch. 

Wat is het geheim achter hun strategie? Werkt elk format op elk platform? En hoe houd je het elke keer weer boeiend? Maarten De Beul (Expert Digitale Communicatie) geeft je een blik achter de schermen. 

10:30: Intermezzo door Lobke en Jade

10:45: Pauze (Tijd voor praatjes en popcorn!)

11:15: De kracht van short form video

Bavo Mortier is digital creative bij Sporza. Als grafisch vormgever gaat hij aan de slag op de website en alle social media. Hij brengt ook geregeld live verslag uit als social reporter. De laatste jaren zet Sporza in op short form video om een jonger publiek te bereiken. Hoe Bavo dat aanpakt? Dat kom je te weten in zijn talk.

11:45: Intermezzo door Lobke en Jade

12:00: De toekomst van online video

Het internet zoals we het kenden is, gestuwd door AI, niet meer. Maar geldt dit ook voor video? Zal onze voice-over ingelezen worden door een robot? Gaan we video alleen nog maar consumeren in de Metaverse? Heb je nog een cameraman nodig als je ook het juiste beeld kan krijgen via text/speech to video?

Heel wat vragen. We gaan onze jobs niet verliezen, maar wel onze jobomschrijvingen. We kunnen ons dus maar beter voorbereiden! Tom Rumes (Thomas More) gidst je door de nieuwe trends in videoproductie. 

12:45: Broodjes en netwerkreceptie  

14:00: Einde

Schrijf je nu in! 

Tickets voor deze inspirerende ochtend over online video kosten 95 euro. Inclusief gratis boek (ter waarde van 30 euro), 5 topsprekers en een gezellige netwerkreceptie. 

Schrijf je dus snel in en placeer je op 11 september met een zak popcorn in de cinemazaal van Sphinx voor een ochtend vol inspiratie. Rep je, want de plaatsen in onze cinema zijn beperkt!

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens