Laden Evenementen

Online video: tips, tricks & trends (inspiratie-ochtend)

11/09/2023 | 09:00 - 14:00

❗ Voor deze opleiding kun je niet meer inschrijven. Op 13/12 kun je wel nog meevolgen met onze online inspiratiesessie ‘10 tips om betere video video te maken‘. Die sessie krijg je trouwens gratis als je ten laatste op 12 september ons nieuwe boek over online video bestelt. 

Bij elke organisatie klonk het zinnetje “We moeten meer inzetten op video” wel al eens op een teamvergadering. En terecht. Maar hoe begin je eraan? Hoe kies je het juiste format en platform? welke apps bestaan er om vlot te filmen en monteren? En hoe voeg je ondertitels toe? 

Een antwoord op al die vragen vind je vanaf september in ons nagelnieuwe boek ‘Online video: tips, tricks & trends’ Want onze communicatietrainers en video-experten Jade Yorks en Lobke Gielkens verzamelden al hun expertise over concepten bedenken, filmen, monteren én video verspreiden in dit nieuwe handige boek vol tips, concrete voorbeelden en interviews. 

Schrijf je dus snel in en placeer je op 11 september met een zak popcorn in de cinemazaal van Sphinx voor een ochtend vol inspiratie. Rep je, want de plaatsen in onze cinema zijn beperkt!

Ticketprijs inclusief gratis boek (ter waarde van 30 euro), 5 topsprekers en een gezellige netwerkreceptie. 

Programma

9:15: Onthaal (zonder koffie)

9:45: Welkom door Kristof, Jade en Lobke van I Like Media

10:00: Een videostrategie voor jouw organisatie

Als stad of gemeente een TikTok-account opstarten, is dat wel een goed idee? Maarten De Beul van de stad Aalst vertelt hoe je op het platform moet afstappen van de traditionele overheidscommunicatie en zo de jeugd écht nog bereikt. En nee, je hoeft daarvoor geen dansjes aan te leren.

In Aalst knallen ze al een paar jaar met originele en gedurfde video’s. In de Instagram Reels, op TikTok, maar ook in Facebook Watch. 

Wat is het geheim achter hun strategie? Werkt elk format op elk platform? En hoe houd je het elke keer weer boeiend? Maarten De Beul (Expert Digitale Communicatie) geeft je een blik achter de schermen. 

10:30: Intermezzo door Lobke en Jade

10:45: Pauze (met popcorn en frisdrank!)

11:15: De kracht van short form video

Bavo Mortier is digital creative bij Sporza. Als grafisch vormgever gaat hij aan de slag op de website en alle social media. Hij brengt ook geregeld live verslag uit als social reporter. De laatste jaren zet Sporza in op short form video om een jonger publiek te bereiken. Hoe Bavo dat aanpakt? Dat kom je te weten in zijn talk.

11:45: Intermezzo door Lobke en Jade

12:00: De toekomst van online video

Het internet zoals we het kenden is, gestuwd door AI, niet meer. Maar geldt dit ook voor video? Zal onze voice-over ingelezen worden door een robot? Gaan we video alleen nog maar consumeren in de Metaverse? Heb je nog een cameraman nodig als je ook het juiste beeld kan krijgen via text/speech to video?

Heel wat vragen. We gaan onze jobs niet verliezen, maar wel onze jobomschrijvingen. We kunnen ons dus maar beter voorbereiden! Tom Rumes (Thomas More) gidst je door de nieuwe trends in videoproductie. 

12:45: Broodjes en netwerkreceptie  

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Share This Event

Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

Dienstverlenervoordekmo-p-828x240
  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
11/09/2023
Tijd:
09:00 - 14:00
Prijs (excl. BTW):
€95,00
Evenement Categorie:

Locatie

Sphinx, Gent
Sint-Michielshelling 3
Gent, 9000 België
+ Google Maps