Tooltester: Kleur archiefbeelden met Palette AI

door | 13/09/2023

Tooltjes die een makkelijke oplossing bieden voor moeilijk werk, daar zijn we zot van. Sinds de golf van AI-toepassingen passeren er in die categorie regelmatig nieuwigheden de revue. Een laatste in dat rijtje, is Palette.

Throwbacks doen het vaak heel goed op sociale media. Met een archiefbeeld uit lang vervlogen tijden, krijg je gegarandeerd enkele nostalgische likes en comments.

Met Palette ga je een stap verder. De tool maakt het poepsimpel om je archiefbeelden in te kleuren. En dat allemaal dankzij, jawel, Artificiële Intelligentie.

Ideaal om eens een specialleke uit je hoed te toveren en te posten op sociale media!

Hoe werkt het?

  1. Surf naar palette.fm
  2. Upload je eigen archiefbeeld
  3. Kies de filter die het beste werkt voor je foto
  4. Voer eventueel een Engelstalige prompt in, door op het potloodje te klikken. Zo verduidelijk je het model wat er in beeld is. En kan je de stijl of context voor het beeld verfijnen.
  5. Download de ingekleurde foto. En klaar!

In het voorbeeldje hieronder gingen we aan de slag met een foto van Gent-Dampoort uit de publieke beeldbank van de stad.

Voordelen

✅ Met enkele muisklikken breng je soms donkere zwart-wit archiefbeelden tot leven.
✅ Door bovenop de standaard filters een prompt of beschrijving in te voeren, zet je het resultaat helemaal naar je hand.
✅ Een extra creatieve invalshoek voor je contentplanning ligt voor het grijpen!
In de handleiding leer je ook hoe je in bulk en zonder te programmeren een pak foto’s volgens dezelfde parameters bewerkt.

Nadelen

❌ De onbeperkt gratis beelden hebben echt geen hoge resolutie. HD downloaden kan slechts eenmaal.

❌ Wil je toch meerdere bewerkte foto’s HD downloaden? Dan moet je betalen. Al is de kostprijs heel budgetvriendelijk. Zeker als je regelmatig archieffoto’s post, is het wat ons betreft de kost waard. Voor pakweg 10 credits en dus downloads betaal je 9 dollar. Omgerekend is dat nog geen euro per beeld.

❌ Eens je de juiste filter of prompt gevonden hebt, is het resultaat verbluffend. Maar zeker niet tot in de details perfect realistisch.

Onze beoordeling

💛💛💛🖤🖤

Een heel simpele tool, maar daarom niet minder bruikbaar. Voor iedereen die wil en kan uitpakken met een archiefbeeld, is Palette absoluut het proberen waard!

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

5 nieuwe opleidingen over AI voor 2024

5 nieuwe opleidingen over AI voor 2024

Ben jij al bezig met je goede voornemens voor 2024? Wat dacht je van "AI elke inzetten om je digitale communicatie creatiever, sneller en efficiënter dan ooit te laten verlopen."? Goed nieuws, want van 25 januari tot 23 februari...

Lees meer