Na De Biep S2E1 – Hoe kan ik mijn bedrijf maatschappelijk verantwoord laten ondernemen?

door | 5/05/2022

Moet je als non-profitorganisatie commerciëler denken? En hoe kun je als bedrijf maatschappelijker verantwoord ondernemen? Het zijn vragen die de laatste jaren steeds belangrijker worden. En dus onvermijdelijk ooit onderwerp van onze podcast moesten zijn.

Live vanop Binnenkoppers

Voor ons tweede seizoen van ‘Na de biep’ laten we geen mensen vragen inspreken op onze voicemail, maar trokken Jade en Lobke naar Vooruit om vragen te sprokkelen bij de deelnemers van Binnenkoppers, dé inspiratiedag voor social profit. In elke aflevering strikken we een van de sprekers om antwoorden te geven.

Beluister de 1e aflevering van seizoen 2!

Hoe kan ik mijn onderneming maatschappelijk verantwoord laten ondernemen? Dat was de vraag die Sarah Somers van Kortom had voor spreker Ann Maes van FLRISH.

Ann publiceerde in 2019 het boek ‘The Positive Sum Game‘. waarin ze de veranderde relaties tussen profit en non-profit toelicht. Drie transformaties (technologie, duurzaamheid, menselijke waarden) hebben de wereld in transitie geschopt. Het levert diepgaande verandering op in de wereld van merken, bedrijven en organisaties. Ondernemingen worden socialer. En organisaties worden ondernemender.

De transitie die vandaag in volle gang is, creëert een vruchtbare bodem voor een cool nieuw spel: The Positive Sum Game. Het is een spel waarin ‘better for me + better for the world’ hand in hand gaan. Ann Maes legt de anatomie van het nieuwe Purpose-gedreven succes bloot.

Benieuwd naar het antwoord van Ann Maes? Beluister dan snel de 1e aflevering van ons 2e seizoen ‘Na De Biep’.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer
Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Een goedgemikte 1-aprilgrap staat garant voor een pak likes, kliks en comments. Maar hoe pak je het goed aan? Wij zien alvast een aantal fundamentele bouwstenen voor een goede grap op 1 april: Een goede 1-aprilgrap doet de lezer...

Lees meer