Moet je als non-profitorganisatie commerciëler denken? En hoe kun je als bedrijf maatschappelijker verantwoord ondernemen? Het zijn vragen die de laatste jaren steeds belangrijker worden. En dus onvermijdelijk ooit onderwerp van onze podcast moesten zijn.

Live vanop Binnenkoppers

Voor ons tweede seizoen van ‘Na de biep’ laten we geen mensen vragen inspreken op onze voicemail, maar trokken Jade en Lobke naar Vooruit om vragen te sprokkelen bij de deelnemers van Binnenkoppers, dé inspiratiedag voor social profit. In elke aflevering strikken we een van de sprekers om antwoorden te geven.

Beluister de 1e aflevering van seizoen 2!

Hoe kan ik mijn onderneming maatschappelijk verantwoord laten ondernemen? Dat was de vraag die Sarah Somers van Kortom had voor spreker Ann Maes van FLRISH.

Ann publiceerde in 2019 het boek ‘The Positive Sum Game‘. waarin ze de veranderde relaties tussen profit en non-profit toelicht. Drie transformaties (technologie, duurzaamheid, menselijke waarden) hebben de wereld in transitie geschopt. Het levert diepgaande verandering op in de wereld van merken, bedrijven en organisaties. Ondernemingen worden socialer. En organisaties worden ondernemender.

De transitie die vandaag in volle gang is, creëert een vruchtbare bodem voor een cool nieuw spel: The Positive Sum Game. Het is een spel waarin ‘better for me + better for the world’ hand in hand gaan. Ann Maes legt de anatomie van het nieuwe Purpose-gedreven succes bloot.

Benieuwd naar het antwoord van Ann Maes? Beluister dan snel de 1e aflevering van ons 2e seizoen ‘Na De Biep’.