Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

Starten met een podcast

Dompel je onder in de wereld van audioverhalen

Inhoud

1 op de 3 Vlamingen luistert al regelmatig naar podcasts. Bovendien doen ze dat heel aandachtig en lang. Perfect dus om de nuances van jouw boodschap op een krachtige manier over te brengen. Er zijn veel mogelijkheden, maar hoe zet je podcasts in voor jouw organisatie? In deze opleiding krijg je antwoorden.

Welke formats zijn er allemaal, wat past het beste bij jouw boodschap en hoe werk je een format uit? Welke platformen en tools kan je gebruiken? Welke materiaal heb je nodig om een podcast te maken? In deze sessie leer je hoe je het verhaal van je organisatie of bedrijf vertaalt in boeiende audiocontent. Onder begeleiding werk je ideeën uit tot een werkbaar concept voor een podcast.

Daarna is het tijd voor actie. Je leert hoe je op een eenvoudige manier zelf een podcast opneemt met je laptop en krijgt tips over opnames op locatie. Samen met onze trainer test je dat uit. Daarna monteren we de opnames naadloos aan elkaar.

Na deze opleiding

  • weet je wat een podcast is
  • ken je heel wat inspirerende voorbeelden
  • ken je de technishce vereisten om podcasts te maken
  • heb je een concept voor een eigen podcast
  • kun je zelf aan de slag om er zelf een te maken

Schrijf je in

Deze opleiding is momenteel niet gepland.

Deze opleiding in jouw organisatie?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een serieuze boost op het vlak van communicatie? Wil je deze opleiding graag organiseren voor jouw collega’s op de werkvloer van jouw organisatie? Stuur ons dan een e-mail op eb.aidemekili@ofni.

Gerelateerde opleidingen