6 creatieve video’s waar we iets uit kunnen leren

door | 3/05/2023

“Met video scoor je op sociale media.” Het is een waarheid als een koe, maar gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe begin je eraan? En hoe zorg je voor een origineel concept zonder dat je een filmset moet afhuren en 4 draaidagen moet incalculeren?

Wij gingen gluren bij de buren en vonden alvast deze 5 inspirerende voorbeelden. We rangschikken ze van gemakkelijk naar iets moeilijker te maken.

1. De promotionele teaser

Eens iets anders doen dan op Instagram een zoveelste digitale flyer of affiche delen met een warme oproep om in te schrijven voor een interessante lezing? Graag! Vraag bijvoorbeeld aan de spreker of die een filmpje wil inblikken als teaser. Gezinsbond paste dit eenvoudige principe alvast toe in onderstaande video:

2. De ‘dag in het leven van’-vlog

Een collega een take-over laten doen, geeft vrijwel altijd een leuke nieuwe kijk op het reilen en zeilen binnen je organisatie. Bi Studio Brussel kozen ze voor… de stagiair!

 

3. De stopmotion video

Functies van sociale media gebruiken waarvoor ze eigenlijk niet dienen. Wij zijn grote fan! En bij Mini duidelijk ook. Want zij gebruikten de ‘tap-to-pause’-functie voor een wel heel leuk spelletjes op TikTok.

4. De hype-waar-we-onze-eigen-versie-van-maken-video

Wie al eens op Reels of TikTok ronddwaalt, weet dat je daar geregeld een challenge of hype tegenkomt. Een populair filmpje, waar iedereen zijn eigen versie van maakt. Bij KSA Limburg gingen ze aan de slag met het populaire ‘It’s corn’ filmpje.

5. Het grappig uitgewerkte format

Bij Stad Aalst maken ze wel vaker grappige videocontent. In onderstaand filmpje bewijzen ze dat alles begint bij een sterk idee. “Laten we anders eens onze Erasmus-stagiair het Aalsters dialect aanleren door bejaarden en dat filmen. Topidee en een topfilmpje!

6. De bijna journalistieke reportage

Wat meer tijd en budget? Dan kun je de journalistieke toer op gaan. Bij Stad Gent hebben ze een vaste rubriek ‘inwoner van de maand’. In ware Iedereen Beroemd-stijl gaat een reporter van Stad Gent langs voor een babbel. En het zal jullie niet verbazen dat een van de populairste filmpjes draaide om… de bejaarde asielkat Marie!

Zelf ook gescoord met video de laatste maanden? Laat het ons zeker weten en stuur een e-mail naar eb.aidemekili@ekbol. Want we werken hier achter de schermen hard aan een boek over online video. Wie weet komt jouw voorbeeld dan wel als good case in ons nieuwe boek!

Meer inspiratie?

Het gros van deze voorbeelden kwamen de voorbije maanden aan bod in ons wekelijkse shotje inspiratie op WhatsApp. Zelf ook berichtjes ontvangen? Schrijf je snel gratis in!

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens