Video’s Maken? AI neem het wel van je over

door | 6/12/2023

Je weet dat het belangrijk is, maar je agenda staat vol met andere to do’s dan een video maken. Hoe spring je op de videokar zonder dat het je veel tijd kost? Wij vonden het antwoord in artificiële intelligentie.

AI is een fantastisch werkmaatje als je video’s maakt. Wij verzamelden alvast enkele handige tips en technieken om AI je in alle fases van video maken te laten bijstaan.

Bereid je video’s voor met AI

ChatGPT gebruik je natuurlijk al dagelijks voor al je schrijfsels. Maar wist je dat het ook een fantastische hulp is in de voorbereidende fase van je volgende video? Wij vinden deze promptformule alvast heel goed werken.

Geef me 20 ideeën voor video’s over [onderwerp] met als doel [doelstelling video] die ik kan publiceren op [platform] rekeninghoudend met [context van je organisatie]

Voor onderstaand resultaat gaven we deze prompt:

Geef me 20 ideeën voor video’s over armoedebestrijding in het onderwijs in Vlaanderen met als doel bewustwording bij hoogopgeleide 30plussers die ik kan publiceren op LinkedIn. Weet dat onze organisatie vooral inzet op voeding.

screenshot chatgpt zoekopdacht voor ideetjes video

Je videobrainstormsessie was nog nooit zo vruchtbaar.

Maak videobeelden met AI

Wie videobeelden wil hebben, heeft tegenwoordig 2 opties:  zelf beelden maken of beelden laten genereren.Zelf mooie, professionele beelden maken vraagt wel wat oefening, maar wij blijven erbij dat je niks anders nodig hebt dan je smartphone.Maar voor sommige beelden doe je tegenwoordig een beroep op handige AI-tools.

Op dit moment maak je de mooiste, meest realistische beelden met Runway. Je geeft een tekstprompt in en de tool maakt daar een videobeeld van.

Misschien iets gebruiksvriendelijker om mee aan de slag te gaan is de AI videogenerator van Canva. Let op: gebruiksvriendelijk, maar niet per se kwalitatiever.

screenshot canva videomaker met AI.

Laat AI voor jou monteren

Monteren is een mooi en creatief proces waarbij je alle beelden die je graag in je video hebt aan elkaar plakt. Maar laten we eerlijk zijn: het kan ook heel tijdrovend zijn. Hoe kan AI je daarbij helpen? Met de techniek ‘text-based-editing’. Dat is een manier van monteren waarbij je niet je videobeelden bewerkt, maar de transcriptie van je video. Je bewerkt je beelden zoals je een tekst bewerkt. Heel handig om eenvoudig ongewenste stopwoordjes of  uhms te verwijderen.

Die functie is in talloze videosoftware te vinden. In Adobe Premiere Pro, maar ook in veel goedkopere apps als Descript.

Dan zijn er ook nog heel wat AI apps die jouw beelden voor je samenzetten, leuke overgangen toevoegen en er een mooi geheel van maken. Jij voert je beelden in en de app maakt er helemaal automatisch een mooie video van. Onze favorieten op dat vlak? Light Cut en Lumen 5. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Goesting om nog meer tools en technieken te ontdekken om met behulp van AI betere video’s te maken? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze nieuwe video opleiding.

<schrijf hier je tekst verder.  Niet nodig? Druk op het kruisje rechts boven dit vak>

screenshot chatgpt zoekopdacht voor ideetjes video

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens