5 organisaties die scoren met een eigen podcast

door | 3/07/2021

Podcasts winnen elk jaar aan populariteit. Volgens de meest recente cijfers van de Digimeter (2020) luistert 18% van de Vlamingen minstens 1 keer per maand naar een podcast. Bij de 25-34-jarigen is dat zelfs 31%.

Dus… Heb jij al plannen om met jouw organisatie een eigen podcast te starten? Nee? Deze 5 organisaties tonen alvast het goede voorbeeld:

1. Politie Antwerpen

Een podcast is een perfect medium om onderwerpen in de diepte uit te spitten. Politie Antwerpen geeft via deze reeks meer inkijk in hun werking. Door mensen op het terrein in de podcast te betrekken maken ze hun werking toegankelijker en transparanter. Een niet te missen inkijk in het politiekorps van één van de belangrijkste steden van ons land.

Beluister deze podcast

 

2. Universiteit Antwerpen

De ‘Profcast’ is een project van de faculteit Bedrijfswetenschappen en economie. In elke aflevering wordt een professor van de faculteit op de rooster gelegd.

Beluister de podcast

3. Onderwijscentrum Gent

Meer dan 16 procent van de jongeren verlaat het Gentse onderwijs zonder diploma of kwalificatie. 669 leerlingen. Dat is een volledige school. Onderwijscentrum Gent lanceerde daarom ‘Operatie Geslaagd’, een actie om het tij te keren. In de gelijknamige podcast praten ze met experts, leerkrachten, leerlingen en ouders.

Beluister deze podcast

4. Flanders DC

Ben je elke dag op zoek naar meerwaarde, naar nieuwe ontdekkingen? Wil je een zaak opstarten en ben je op zoek naar input? Of ben ondernemer en wil je weten wat leeft en beweegt in de sector?In deze reeks brengt Flanders DC verhalen voor en door creatieve ondernemers.

Beluister deze podcast

5. Timmerwerkt

Bij Timmerwerkt worden er meubels gemaakt en wordt er tegelijk getimmerd aan de toekomst. Nieuwkomers doen er werkervaring op en starten met nieuwe verhalen in een nieuw land.

De podcast Timmerwerkt brengt portretten van nieuwkomers die al timmerend proberen om een nieuw leven uit te bouwen.

Zelf ook aan de slag?

I Like Media geeft geregeld opleidingen over podcasts. Check snel wanneer de volgende opleiding gepland staat.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens