5 onmisbare tools om jouw online video’s naar een hoger niveau te tillen

door | 22/11/2023

Online video is hotter dan hot! We scrollen met z’n allen uren op TIkTok en Instagram Reels en we verkondigen het in al onze opleidingen dat het hoog tijd is om in te zetten op online video. Maar hoe begin je daar nu aan? Hoe maak je als organisatie of bedrijf écht impact met je video’s.

Of je nu een beginner bent in de wereld van online video’s of al een ervaren content creator bent, met deze 5 tools kan jij straks meteen aan de slag, wedden we? 

1. Canva voor de mooiste omslagbeelden

Deze tool is nu al jouw beste vriend voor de mooiste grafische posts op jouw sociale media zoals carrouselposts, hoogtepunten, stories met net dat tikkeltje meer. Maar wist je dat Canva ook jouw beste vriendje is voor het maken van de mooiste thumbails (omslagfoto’s) voor jouw online video’s. Je kan kiezen uit standaard sjablonen en die helemaal aanpassen aan jouw huisstijl of je kan van 0 beginnen en zelf jouw mooiste omslagbeeld ontwerpen.

Canva ook uitermate geschikt voor het monteren van Reels en TikToks aan de hand van sjablonen. Zoek zelf maar eens naar sjablonen voor short form video’s waar je meteen mee aan de slag kan. Let op, dit is verslavend!

Canva Reels

2. Lumen5 voor als het snel moet gaan

Dat we groooooote fan zijn van Ai moeten we jou niet meer vertellen. (Check zeker even onze vele AI-opleidingen). Met behulp van AI helpt deze tool jou om snel visueel aantrekkelijke content te produceren. Lumen5 zorgt ervoor dat je op een paar minuten tijd een video kunt maken van een hele blogpost bijvoorbeeld. En die kan je dan weer delen via jouw sociale media. Handig toch?

Lumen5

3. Ondertitelen? Dat doe je gemakkelijk en snel met CapCut

Wij zouden niet meer zonder CapCut kunnen. Dit is echt een geweldige tool voor zowel het monteren van video’s als het toevoegen van ondertitels.En geloof ons, dat is echt niet moeilijk. Jij moet enkel zorgen voor een goed verstaanbare video zodat CapCut de taal goed kan detecteren. Achteraf nog even de spellings-en grammaticafouten eruit halen en klaar is je ondertiteling. Met CapCut kun je ook heel gemakkelijk knippen, splitsen en clips samenvoegen.

Last but not least, de prompter of autocue-functie van CapCut. Hiermee hoef je geen lange teksten meer uit je hoofd te leren maar kan je ze gewoon plakken in Capcut en aflezen zoals een echte nieuwsanker.

capcut prompter

4. Schermopnames om instructievideo’s te delen? Doe het met Loom

Wil je via een korte online video tonen hoe een bepaalde app werkt of hoe je iets zoekt op je website bijvoorbeeld? Dankzij de tool Loom kun je snel en eenvoudig schermopnames maken. Met een paar kliks kun je je scherm, jezelf of beiden tegelijk opnemen, perfect voor de beste instructievideo’s.

Loom5

5. Adobe Première Pro: monteren voor gevorderde gebruikers

De laatste tool in ons rijtje maar zeker niet de minste, integendeel! De videomakers die we interviewden in ons boek Online Video verkondigden het allemaal: monteer in Adobe Première Pro wanneer je je video’s naar een hoger level wilt brengen. Met Première Pro kun je je video’s straks editen als een pro! Enig minpuntje is dat er wel een stevig prijskaartje aan hangt.

Nog meer tips en tools voor je online video’s? Bestel ons boek 👇

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens