10 inhakers waarmee je in 2021 gegarandeerd scoort

door | 3/01/2021

Is jouw nieuwe voornemen dit jaar ook om meer dan ooit te knallen op sociale media? Dan start je best nu al met een stevig contentplan. Creatieve posts verzin je immers niet last minute op 5 minuten tijd. Een heel dankbaar soort posts zijn berichten die inhaken op thema’s die actueel zijn. We noemen ze ‘top topicals’ of ‘inhakers’.

Wij zetten er alvast 10 op een rijtje waarmee je in 2021 sowieso scoort:

28/01 – Gedichtendag

De laatste donderdag van januari is traditiegetrouw ‘Gedichtendag’ in België en Nederland. Surf mee op een golf aan poëzie die die dag het land overspoelt en kies een gedicht uit dat past bij jouw merk of thema. Of kruip in je pen en schrijf wat karamellenverzen bijeen. Ook dan kan!

Zo pakten wij het aan vorig jaar:

09/02 – Dikketruiendag

Begin februari zullen we wellicht nog massaal aan thuiswerken doen, maar ook daar kun je meedoen aan de Dikketruiendag en zo met jouw organisatie een krachtige klimaatboodschap uitdragen. Voor deze editie  heb je 5 mogelijke acties die je kunt doen.

Van fietsen als klimaatflandriën, over sluipverbruik tegengaan tot écht een dikke trui aantrekken. Schrijf je in via www.dikketruiendag.be

Hoe haak je dan precies in? In 2017 maakten we dit inspirerende overzicht:

01/03 – Complimentendag

Geef je collega’s, je klanten, de inwoners van je stad of gemeente, … een compliment. Hoe persoonlijker, hoe beter. En als je nu al een leuk concept bedenkt, heb je wellicht nog wel wat tijd om er een leuke video van te maken, zoals deze hieronder:

11/06 – EK Voetbal

In 2021 worden de Rode Duivels Europees kampioen. Enfin, dat zegt toch iedereen die iets van voetbal kent. En als de hype even groot is als 2 jaar terug bij het WK Voetbal in Rusland, dan mogen we ons in juni en juli aan een inhaker van formaat verwachten.

Alvast wat ideetjes opdoen? In deze blogpost verzamelden we voorbeelden van tijdens het WK 2014 en EK 2016:

23/07 – Olympische spelen

Met een jaar vertraging, maar eind juli zouden dan toch de Olympische Spelen #Tokyo2020 kunnen doorgaan. Met Nina Derwael (turnen), Remco Evenepoel (wielrennen) en de Red Lions (hockey) maakt België daar een serieuze kans op Olympisch Goud. En dan kun je daar in je communicatie op sociale media maar beter goed op voorbereid zijn.

Dat ze daar in Nederland al wat meer ervaring mee hebben, zal je niet verbazen. Op TheBestSocial.Media verzamelden ze alvast deze 16 prachtige inhakers.

Etos olympische spelen

24/09 – 30 jaar ‘Nevermind’

Eentje voor de muziekliefhebbers: op 24 september is het precies 30 jaar geleden dat Nirvana het iconische album ‘Nevermind’ op de wereld los liet. Smells like… massa’s mogelijkheden om op sociale media iets mee te doen als je in de muziekbranche zit. Of zwembaden verkoopt. Of een bank bent. Of bij Kind & Gezin werkt?

Albumhoes Nirvana Nevermind

En ja, we geven het toe: ook wij voelen ons ontzettend oud sinds we deze verjaardag ontdekten 😕

26/09 – WK Wielrennen in België

Zondag 26 september – als corona het belieft – wordt een Nationale Feestdag in dit wielergekke land. Want dan komt het WK Wielrennen naar ons land. De start is in Antwerpen en de aankomst in Leuven! En onderweg is er alles aan gedaan om Greg, Wout of Remco tot wereldkampioen te kronen. Begin dus maar al te brainstormen over hoe je een regenboog(trui) in je sociale media kunt smokkelen die dag!

Of waarom niet eens een Bingo organiseren?

Wielerbingo

Voor nog meer creatieve posts over fietsen en koersen, verwijzen we je dan weer graag door naar deze Instagram-gids

31/10 – Halloween

De laatste 10 jaar is Halloween ook hier bij ons doorgebroken als een feest waar de Vlaming massaal aan mee doet. Kinderen trekken van deur tot deur en volwassenen houden griezelige verkleedfeestjes. Tijd dus om je meest angstaanjagende post van het jaar op je volgers los te laten.

Inspiratie nodig? Zo pakten deze merken en organisaties het de voorbije jaren aan:

19/11 – Dag van de ondernemer

De derde donderdag van november is het steevast ‘Dag van de ondernemer’. Perfect om aan storytelling te doen, en als ondernemer te vertellen hoe je destijds gestart bent, hoe jij het ondernemerschap ervaart, of een collega-ondernemer in de bloemetjes te zetten?

dag van de ondernemer

25/12 – Kerstmis

Laat ons eerlijk zijn: Kerstmis was in 2020 niet hoe we het in andere jaren beleefden. Laat ons daarom nu al afspreken dat we dat in 2021 dubbel en dik gaan vieren. In de aanloop van 25 december is er eerst en vooral al #UglyChristmasSweaterDay, maar rond de eindejaarsperiode heb je sowieso massa’s mogelijkheden om te scoren op sociale media.

Nu al wat inspiratie opdoen? Check de voorbeelden hieronder.

Werk maken van je contentplan in 2021?

Ook dit jaar zetten we je graag op weg met je contentplan.

  1. Snuffel door onze (gratis!) toptopical-kalender voor nog 1000+ speciale data in 2021.
  2. Volg een van onze opleidingen over sociale media en contentstrategie
  3. Bestel ons boek ‘Scoren met creatieve content op sociale media’

Succes!

 

Foto: Unsplash

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer
Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Een goedgemikte 1-aprilgrap staat garant voor een pak likes, kliks en comments. Maar hoe pak je het goed aan? Wij zien alvast een aantal fundamentele bouwstenen voor een goede grap op 1 april: Een goede 1-aprilgrap doet de lezer...

Lees meer