6x inspiratie voor je Halloween-posts!

door | 11/10/2021

Bang van een goede inhaker? Vreest niet! Met een goedgemikte inhaker scoor je altijd op sociale media. De griezeligste van allemaal is natuurlijk Halloween. Creatief aan de slag met pompoenen, spinnen en spoken? Deze organisaties toonden de voorbije jaren alvast hoe het moet. Laat die angstaanjagende posts op sociale media maar komen! Succes!

Nachtmerries

Bedenk een horrorscenario en laat je doelpubliek – heerlijk herkenbaar – meeleven of stemmen met een poll. Het was de insteek die zowel Duvel en Arteveldehogeschool kozen. En dan konden wij niet achterblijven natuurlijk met onze Horror-bingo natuurlijk.

Een welgemikte quote

Baby- en kinderwinkel Bollebuik rakelde een wel heel herkenbare situatie op voor veel ouders:

Verkleedtips

Bij Pukkelpop gooiden ze het over een andere boeg: zij lanceerden een ‘alfabet-spel’. Daarbij maak je een combinatie van de eerste letter (van je voornaam, familienaam, je gemeente, … ) en je combineert die met een andere factor, bijvoorbeeld de maand waarin je geboren bent.

Pukkelpop paste dit principe toe voor een Halloween-post. Daarbij kozen ze voor elke letter van het alfabet een artiest, en voor elke maand een manier van verkleden. En uiteraard kozen ze voor hun lijst allemaal artiesten die ooit op Pukkelpop hebben gestaan. 

Kunstige inspiratie

Mooss is een organisatie die jongeren met kunst vertrouwd wil maken. En dus vertaalden ze hun missie perfect naar een heel gesmaakte Halloween-post! Mooi!

Oranje overal!

Oranje is de kleur van Holland. Maar ook van Halloween. Heb je oranje producten die je verkoopt? Dan kun je daar mogelijks iets mee doen?

The Masked Singer

Met Halloween is het traditie om je te verkleden. En dat concept werkten ze bij VIVES Hogeschool uit tot een ware Challenge. In 3 filmpjes moest je proberen raden welke docent er verkleed stond te dansen. In een vierde filmpje maakten de griezels hun ware identiteit bekend.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer
Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Een goedgemikte 1-aprilgrap staat garant voor een pak likes, kliks en comments. Maar hoe pak je het goed aan? Wij zien alvast een aantal fundamentele bouwstenen voor een goede grap op 1 april: Een goede 1-aprilgrap doet de lezer...

Lees meer