5 trends voor hashtags op LinkedIn

door | 5/12/2020

LinkedIn lanceert met de regelmaat van de klok nieuwe mogelijkheden. En ook het algoritme bevat vaak nieuwe parameters. Hashtags spelen op LinkedIn een belangrijke rol. Gebruik jij ze nog weinig of niet? Geen probleem. Met deze 5 tips ben je meteen helemaal mee.

1. Combineer brede en specifieke trefwoorden.

Wanneer je een bericht over Canva maakt, gebruik dan bijvoorbeeld een breed trefwoord zoals #socialmedia in combinatie met 2 specifiekere trefwoorden zoals #canva en #creatievecontent. Probeer een beetje logisch na te denken voor welk doel of domein je bericht nuttig is.

Heb je geen inspiratie kijk dan eerst eens bij andere organisaties uit je sector of in de suggesties die LinkedIn zelf geeft. Je kan natuurlijk ook je trefwoorden even in Google typen en kijken welke woordcombinaties jouw doelgroep maakt.

2. Volg de hashtags over jouw expertise

Als je een hashtag typt in het zoekvenster of erop doorklikt vanuit een bericht, kan je die specifieke hashtag volgen. Berichten die deze hashtags bevatten, verschijnen in je feed. Zo blijft je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wil je dat jouw bericht op de homepagina in de feed van zoveel mogelijk prospecten terecht komt? Kies dan de hashtag met de meeste volgers.

Zo zien we dat de hashtag #socialmediamarketing op LinkedIn meer dan 132.595 volgers heeft. Als we vervolgens kijken naar de hashtag #canva dan zien we dat het er maar 715 zijn. Aan de hand van het aantal volgers kun je bepalen of een hashtag interessant is. De hashtag #canva heeft dan misschien minder volgers, maar je weet dan wel dat je specifiek de mensen benadert die interesse hebben in creatieve content maken met Canva.com.

Vergeet niet echt te netwerken op online of offline events. Leg voor en na een event al even contact met deelnemers en beantwoord hun vragen in een specifieke post. Door hun hashtags te volgen, kan je nadien ook makkelijker een gesprek aangaan en hou je jouw nieuwe contacten warm. Hou zeker je meldingen in het oog, want LinkedIn stuurt je af en toe een melding dat je kan deelnemen aan gesprekken over trending hashtags binnen jouw domein.

Deel je kennis en word zichtbaar als expert in jouw domein.

3. Voeg ook hashtags toe op je LinkedIn bedrijfspagina

Hashtags zijn ook op de LinkedIn bedrijfspagina beschikbaar. Je kunt maximaal 3hashtags koppelen aan je bedrijfspagina. Deze hashtags staan rechts op je pagina. Deze hashtags worden getoond zodat mensen hier direct op kunnen klikken om deze volgen.

Besteed ook aandacht aan de sectie ‘Over Ons’ of ‘About’. Ook daar kun je hashtags gebruiken om bepaalde expertises of specialismen te benadrukken. Plaats deze eventueel onderaan de beschrijving in het overzicht van je bedrijf.

4. Kies hashtags zorgvuldig

Posts met minder dan 3 of meer dan 10 hashtags halen 20 tot 40% minder bereik, dan berichten die tussen de 3 en 9 hashtags bevatten.

Hoe meer mensen een hashtag volgen (meer dan 100.000), hoe beter het bereik van jouw bijdrage.

“Wat” je zegt is nu belangrijker dan “wie iets zegt”. Volgers van een specifieke hashtag zijn belangrijker voor het LinkedIn-algoritme dan volgers van een persoon.

(Bron:  jouwnetwerkcoach.be)

5. Hashtags lijken de “groepen” van LinkedIn te vervangen.

Het verzamelt berichten van mensen die interesse hebben in één onderwerp. Wil je autoriteit krijgen in een bepaald domein, kan je specifieke hashtags dus strategisch gaan volgen. Zo kan je snel antwoorden op berichten en die hashtags ook zeker in berichten gaan gebruiken om jouw kennis te delen.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

5 tips om je LinkedIn-profiel meteen op te krikken

5 tips om je LinkedIn-profiel meteen op te krikken

Je hebt al een LinkedIn-profiel maar bent nog niet overtuigd van de kwaliteit? Check dan deze 5 tips eens. Het zijn stuk voor stuk kleine aanpassingen waarmee je meteen een boost geeft aan jouw profiel! 1. Je profielfoto zegt meer dan je denkt Is jouw profielfoto een...

Lees meer