2018 zit erop! We mogen terugblikken op een fantastisch jaar voor I Like Media, met 2 nieuwe freelancers in ons collectief, honderden workshops en opleidingen en tonnen inspiratie en digitale media!

De beste manier om terug te blikken? Aan de hand van een dozijn posts op onze sociale media natuurlijk!

17/01 – Ondernemerworkhops over heel Vlaanderen

In 2017 startten we in NEST met een wekelijkse workshop over digitale communicatie voor ondernemers. In 2018 zetten we dat initiatief verder, maar dan op 4 locaties in Vlaanderen. In Leuven mocht Job de spits afbijten met een workshop op een oud binnenschip.

19/01 – Welkom, Wolfram!

Bij de start van 2018 breidde ons collectief verder uit van 6 naar 7 freelancers. Wolfram kwam onze gelederen versterken op het vlak van video, contentstrategie en storytelling.

Ons collectief breidt zich verder uit! Ons 7e lid is Wolfram Carlier, digicoach met een passie voor social en online video!Leer Wolfram beter kennen op www.ilikemedia.be/over-ons

Geplaatst door I Like Media op Vrijdag 19 januari 2018

06/02 – Onze allereerste Teamdag

Als je een collectief van freelancers bent, is het niet altijd evident om elkaar elke week te zien. Daarom startten we in februari met een nieuwe traditie: twee maal per jaar houden we voortaan een teamdag waarin inspiratie, uitwisseling, lekker eten en ontspanning elkaar afwisselen.

Heel ons team samen verzamelen op één foto?Gisteren op onze teamdag is het ons gelukt!

Geplaatst door I Like Media op Zaterdag 17 februari 2018

20/04 – Praktijkdag I Like Text

Voor onze derde praktijkdag zoomden we in op het thema ‘tekst’. Wervend schrijven? Helder schrijven? Webschrijven? Alle aspecten kwamen aan bod tijdens I Like Text.

En we zijn vertrokken! Praktijkdag #iliketext met een toffe bende taalenthousiasten.Story updates op Instagram via I Like Media Team!

Geplaatst door I Like Media op Vrijdag 20 april 2018

26/06 – Digital Storytelling Uncovered

Zonder twijfel het grootste project dat we in 2018 deden: een half jaar lang begeleidden we met 5 trainers 50 medewerkers van bibliotheken en culturele centra om meer en betere aan digitale storytelling te doen. Wat ze geleerd hebben, vertelden de deelnemers zelf in een filmpje:

Digital Storytelling Uncovered: Wat hebben we geleerd?

Een half jaar lang begeleidden we voor Cultuurconnect medewerkers van bibs en cc's om aan digital storytelling te doen. Wat hebben ze geleerd? We vroegen het hen op de slotdag in Leuven afgelopen dinsdag:

Geplaatst door I Like Media op Donderdag 28 juni 2018

 

03/08 – Sociale media in Dranouter-stijl!

Voor het derde jaar op rij coachten we het socialemedia-team van Festival Dranouter. Perfecte zomerse ontspanning en altijd weer een plezier om al dat jong geweld multimediaal in actie te zien.

19/09 – Kristof schreef een boek

04/10 – Onze eigen dagopleidingen

Ontbrak nog in ons aanbod: dagopleidingen! Dringend tijd om dat gat op te vullen, vonden we, en dus kon je dit najaar een dag lang een digitaal bad nemen in de wondere wereld van Mailchimp, persbeleid, Instagram, SEO of online video.

30/10 – Welkom, Brecht!

En toen waren we met acht! Brecht draaide al mee als vrijwilliger in de socialemedia-ploeg van Festival Dranouter, maar sinds eind oktober zette hij de stap om fulltime freelance communicatietrainer te worden en onze rangen te versterken.

🥁🥁🥁 Dames en heren, appelen en peren, …groot nieuws! We zijn zeer blij dat we Brecht Vanderstraeten als achtste teamlid mogen aankondigen! Welkom aan Brecht! 👊👊👊

Geplaatst door I Like Media op Dinsdag 30 oktober 2018

6/11 – Presentatieskills oefenen

Op onze tweede teamdag kregen we hoog bezoek: presentatie-expert Marc Mombaerts komt langs en zorgt er met persoonlijke feedback voor dat onze presentaties nog beter worden!

Veel van onze docenten zijn ook actief in het werkveld. Zo geeft collega Marc Mombaerts al jaren advies aan en…

Geplaatst door Communicatiemanagement Arteveldehogeschool op Vrijdag 9 november 2018

16/11 – Onze Praktijkdag nieuwe stijl

Na 3 thematische edities over Facebook, video en tekst, gooiden we het in november over een andere boeg: op onze praktijkdag nieuwe stijl konden 40 deelnemers kiezen uit 6 praktische workshops over even veel onderwerpen. Wat ze ervan vonden? Dit zo ongeveer:

3/12: Christophe wordt zaakvoerder

Als het collectief groeit, moeten we ook aan onze structuur werken. Voortaan worden Kristof en Elien bijgestaan door Christophe om I Like Media te besturen.

Op naar 2019!

Wij hebben alvast zin in een jaar vol praktische workshops, lezingen en dagopleidingen! Tot ergens onderweg?