We delen met z’n allen foto’s, video’s en links op onze Facebookpagina’s. Ook een poll, een diavoorstelling of een notitie behoren al een hele tijd tot onze opties. En Facebook breidt z’n formats voor pagina-updates razendsnel uit. We lichten 3 formats uit die het proberen waard zijn!

1. Combinatie link + Facebookevenement

Facebook evenement bij link

Dit is een format waar we eigenlijk al lang van droomden! Je kan een link naar je website (naar een specifieke pagina of blogbericht) nu combineren met een link naar een Facebookevenement. Hoe?

  1. Voeg eerst een link toe door de link te plakken, in te laden en terug te verwijderen
  2. Schrijf je copy erbij
  3. Klik op de drie puntjes en kies voor ‘tickets voor gebeurtenissen’.
  4. Zoek en selecteer jouw Facebook-evenement

2. Een ‘Nu Boeken’-knop bij je post

nu boeken knop facebook

Bij advertenties kan je een aangepaste ‘call-to-action’-knop al lang toevoegen. Nu kan het ook in een gewone, onbetaalde, Facebookpost. Je kan eerst een foto of visual uploaden en dan klikken op ‘boekingen ontvangen’. Wie op de knop klikt, komt op de homepagina van je website terecht. Voeg je niet eerst een foto toe, dan krijg je de foto van je op je homepagina te zien.

3. ‘Chatbericht sturen’-knop

Nog een ander format is een post die rechtstreeks leidt naar het chatvenster. Ook hier kan je eerst een foto of visual toevoegen en dan klikken op ‘chatberichten ontvangen’. Klikt iemand op de knop ‘chatbericht sturen’, dan springt het chatvenster direct open. Klaar om vragen te ontvangen in 3,2,1…?

Nog meer bijleren over Facebook? Deze workshops en opleidingen kan je volgen: