De Tooltester: Foto’s bewerken met Snapseed

door | 3/08/2022

Bewerkte foto’s zien er professioneler en mooier uit, dat weten we allemaal. Maar welke apps gebruik je nu best om als organisatie je foto’s op te fleuren?

Niemand gebruikt de fotobewerkingsfuncties van Instagram nog. Daarom gingen wij in deze miniserie van de Tooltester op zoek naar 4 alternatieven om je foto’s te bewerken. Vandaag: Snapseed!

Eerst het goede nieuws: Snapseed is een product van Google. Het is gratis én reclamevrij! Het werkt zonder account en wachtwoord. Dat maakt het vlot en snel toegankelijk, maar iets minder handig om je foto’s met andere toestellen of collega’s te delen. Een cloud-functie was een meerwaarde geweest.

Hoe werkt het?

  1. Download Snapseed voor Android– of iOS.
  2. Open de app.
  3. Selecteer een foto die je wilt bewerken.
  4. Bewerk je foto met de looks en tools in Snapseed.
  5. Tik op exporteren en kies ‘Opslaan’.

In Snapseed vind je de standaard bewerkingstools als helderheid, contrast, schaduw… Maar veel van deze functies hebben vaak net een extraatje die het leuker maakt. Zo kun je bij ‘vignettering’ zelf je focuspunt bepalen, en kun je spelen met zowel binnenste als buitenste vignettering. Met Snapseed kun je ook storende elementen weghalen of selectief het kleur of structuur van een bepaald element in je foto bewerken.

Ook geavanceerdere functies als curves en witbalans zijn aanwezig. En wie goed zoekt vindt zelfs functies om rimpels weg te werken en meer lach op iemand zijn gezicht te toveren.

Ook interessant: je kunt je favoriete fotostijlen opslaan in Snapseed. In deze app noemen ze het niet ‘presets’ maar ‘looks’. Via een QR-code deel je die vlot met andere Snapseed-gebruikers. Zo gebruiken je collega’s allemaal dezelfde fotostijl als ze foto’s voor je organisatie bewerken. Heb je een nieuw toestel? Dan heb je wel even werk om al je looks over te zetten.

Benieuwd wat jij met Snapseed kan doen? Deze foto bewerkten wij in 5 minuutjes!

Voordelen

✔️ Snapseed is volledig gratis én reclamevrij!

✔️ Snapseed heeft zowel basis als geavanceerde opties om je foto’s te bewerken.

✔️ De (deelbare) presets (looks) op Snapseed maken het heel gemakkelijk om met de collega’s foto’s op dezelfde manier te bewerken.

✔️ Je hoeft geen account aan te maken om de app te kunnen gebruiken.

 

Nadelen

❌ Snapseed slaat je bewerkingen niet automatisch op. Sluit dus je app zeker niet af tijdens het bewerken.

❌ Doordat Snapseed niet met een login werkt, kun je je foto’s dus ook niet in de cloud bijhouden en zo over meerdere toestellen beheren.

 

Onze beoordeling

💛💛💛💛💛

Fotobewerking op Snapseed gaat een stuk verder dan andere apps. Het blijft niet bij kleur of scherpte aanpassen, maar je kan ook echt onderdelen van je foto gaan bewerken. Snapseed heeft bovendien veruit de meeste functionaliteiten en is volledig gratis. Een super app dus!

Een perfecte foto vereist niet enkel een goede bewerker, maar ook een prima fotograaf. Check dus zeker onze opleiding smartphonefotografie hieronder! Ook in die opleiding ga je met Snapseed aan de slag.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens