Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

Straffe foto’s maken met je smartphone

Leer betere foto’s maken en bewerken voor je online kanalen

Inhoud

Straffe foto’s maken kun je ook met je smartphone. En daar hoef je niet noodzakelijk nog een dure reflex-camera voor in huis hebben. 

In deze interactieve opleiding leer je hoe je met je smartphone gemakkelijk knappe foto’s maakt en bewerkt zodat je ze meteen kunt delen op je online kanalen. Want goede beelden zijn een must in een wereld waarin mensen scrollen door newsfeeds en swipen doorheen stories. 

Stap voor stap leer je hoe je speelt met kadrering, perspectief en compositie. Je leert ook werken met de app Snapseed om de foto’s beter te maken op je smartphone zelf. 

Tijdens een heuse foto-challenge krijg je 10 dagen lang elke dag een mailtje met een uitdagende foto-opdracht. Volbreng ze allemaal of pik er die uit die je liggen, dat kies je zelf.

Je stelt je beste smartphone-foto’s uit de challenge voor aan de andere deelnemers en lesgever en krijgt directe feedback. Daarna krijg je nog input om met je organisatie een echt fotobeleid uit te werken: Hoe zet je een fotobeleid op in je organisatie? (fotostijl, beheer, wetgeving…). En welke afmetingen en richtlijnen moet je voor elk sociaal netwerk in het achterhoofd houden?

Na deze opleiding

  • kun je foto’s strategisch beter inzetten in je organisatie
  • ken je de basisbeginselen van fotografie (kadrering, perspectief, scherptediepte,…)
  • kun je op je smartphone werken met de belichting, je raster en de burstfunctie
  • weet je hoe je foto’s maken die een verhaal vertellen
  • ken je de juiste afmetingen voor elk sociaal netwerk
  • kun je foto’s bewerken met je smartphone

Schrijf je in

Deze opleiding is momenteel niet gepland.

Deze opleiding in jouw organisatie?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een serieuze boost op het vlak van communicatie? Wil je deze opleiding graag organiseren voor jouw collega’s op de werkvloer van jouw organisatie? Stuur ons dan een e-mail op eb.aidemekili@ofni.

Gerelateerde opleidingen