Wat post je op sociale media in corona-tijden? 11 inspirerende voorbeelden!

door | 30/04/2020

Het nieuwe corona-virus heeft ook de contentplanning van je sociale media wellicht grondig door elkaar geschud. Maar wat post je in een wereld waar iedereen thuis zit en de meeste van je activiteiten afgelast zijn?

Deze 11 organisaties en bedrijven vonden alvast een originele oplossing:

Zeg het met muziek!

Er zijn heel wat corona-songs waar je iets mee kunt doen. ‘Don’t stand so close to me’ van The Police werd bijvoorbeeld 135% meer gestreamd de afgelopen weken.

In Nederland maakte rapper Ali B het nummer ‘Anderhalf’. Het nummer werd prompt door de politie van Amsterdam opgepikt op hun TikTok-kanaal:

@politieamsterdamNu met ##lyrics 🔊😎 ##politie ##amsterdam ##fyp ##voorjou ##police ##covid19 ##anderhalvemeterafstand ##anderhalf ##anderhalvemeter ##copsoftiktok♬ Anderhalf (feat. Poke & Judeska) – Ali B, Poke, Judeska

Maak een leuk filmpje

Nu iedereen thuiswerkt, kun je natuurlijk beelden posten van je medewerkers die aan het werken zijn vanuit hun living of bureau. Maar je kunt het ook wat ludieker aanpakken. Dit voorbeeld kwamen we tegen bij vleesmerk Aoste:

 

Zet je medewerkers in de kijker

Bij Mediaraven hebben ze een pak jonge vrijwilligers die nu ook allemaal thuis zitten. Om hen een stem te geven, lanceerden ze de ‘quarantaineklets’:

Maak een kleurplaat van je logo

De kleuterscholen blijven nog even dicht. Entertainment voor de allerjongsten zal dus nog even nodig zijn. Bij Puffins Travel hadden ze dat ook door. Daar lanceerden ze 4x speelplezier voor de allerkleinsten.

https://www.facebook.com/puffinsreizen/posts/2614493045429446?__cft__[0]=AZXI-cpoH5CHU6jclZkutKXeNjXW2av2modS1NvscwpcEqE62SyUXF7f5KivjbWBhiDJAwxmOOYhl7sG7dblImus9Zb4FV7E8rmwOGF5KUQv64An0vxsnw3YLV0Z26B-xboWqpRvtcXDXbVsuGpvbdiYwxdFxWG0mT8TNXBYYqBZiA&__tn__=%2CO%2CP-R

 

Lanceer een spelletje

Ook bij Q-music lanceerden ze een spelletje. Al was het uiteraard meer om de gimmick te doen dan om het spel an sich.

Bedenk fitness-oefeningen

In beweging blijven in de lockdown is belangrijk. Muntpunt postte daarom een reeks fitness-oefeningen om thuis te doen. Met boeken uiteraard.

https://www.instagram.com/p/B_ARH6xilM-/

Bedenk een challenge

Nu we met zijn allen thuis zitten, kun je als organisatie je publiek uitdagen om met de vrijgekomen tijd iets aan te vangen. Iets nuttigs, of iets plezants, … die keuze laten we aan jullie over. Musea Brugge daagde hun publiek uit om bekende kunstwerken na te bootsen met de hashtag #tussenkunstenquarantaine:

https://www.instagram.com/p/B_kjtFhg4HA/

 

Maak een meme

Online vind je miljoenen memes over corona intussen. Je kunt die posten, en dat zal ongetwijfeld likes en comments opleveren. Maar je post wordt pas écht goed, als je zelf een meme maakt, en die relevant maakt voor jouw organisatie. NMBS toonde daar op een meesterlijke manier hoe je dat aanpakt.

Geef Zoom-achtergronden weg

Als je videobelt met Zoom, kun je zelf je achtergrond instellen. En daar spelen ze bij Stad Oostende handig op in:

Maak een statement

Toegegeven: een goed haakje vinden om op een respectvolle manier deze corona-crisis te gebruiken om zelf je visie of mening kracht bij te zetten, is vaak dansen op het slappe koord. Deze van Velodossier Brussel vonden wij alvast geslaagd:

Breng een ode aan Marc Van Ranst

Wij zijn nog altijd fan van de hit ‘Ik zie enkel Marc Van Ranst rondom mij‘, maar er zijn gelukkig ook andere manieren om onze bekendste viroloog te eren, zo bewezen ze bij AZ Jan Palfijn:

 

Nog goede voorbeelden gespot?

Welke post zou niet misstaan in dit rijtje? Laat het ons weten via eb.aidemekili@ofni

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

7 keer lachen met humor op sociale media

7 keer lachen met humor op sociale media

Tijdens onze opleidingen hameren we er vaak op: zorg dat je content een snaar raakt. Want da's een van de voornaamste garanties op interactie. Leer je doelpubliek iets bij, verras ze, ontroer ze,... of laat ze lachen. Wil je zelf ook...

Lees meer
Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Dit waren de beste aprilvissen van 2024

Een goedgemikte 1-aprilgrap staat garant voor een pak likes, kliks en comments. Maar hoe pak je het goed aan? Wij zien alvast een aantal fundamentele bouwstenen voor een goede grap op 1 april: Een goede 1-aprilgrap doet de lezer...

Lees meer