De Tooltester: Repost voor Instagram

door | 24/06/2020

Posts van iemand anders delen op je eigen feed. Via Facebook gaat dat vlot en bij veel organisaties en ondernemingen is het zelfs een groot deel van de contentplanning. Maar Instagram pruttelt nog tegen. Tenzij via stories, al is dat een ander paar mouwen.

Gelukkig bestaan er externe apps die dat handig omzeilen. Hoewel de keuze groot is, viel het oog van Brecht op Repost.

 


Om je Instagramfeed te voeden, heb je vooral beeldmateriaal nodig. Véél foto’s en video’s. Maar het is niet evident om telkens op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

Sommige organisaties kiezen daarom voor takeovers. Je geeft letterlijk je account eens uit handen aan iemand anders. Ook een oplossing, is beeldmateriaal ronselen bij je collega’s. Via Whatsapp of een ander snel communicatiemiddel.

In deze blogpost hebben we het over reposts. Beelden van andere Instagrammers herposten op je eigen feed. Of zoals dat heet: regrammen.

Hoe werkt het?

  1. Download de Repost app in de store van je smartphone
  2. Open Instagram
  3. Klik rechtsbovenaan op ‘copy link’ bij de foto of video die je wil reposten
  4. Open Repost
  5. Zet de post klaar. De app stuurt je daarna automatisch naar Instagram om het bericht te publiceren.

Voordelen

✔️ Als Instagrambeheerder kan je niet altijd en overal tegelijk zijn. Je mist soms net dat ene moment. Of een ander account post iets sympathiek over jullie. Met reposts breng je toch dat verhaal of moment, letterlijk door de ogen van iemand anders.

✔️ Het label met de naam van het account van de originele post zorgt voor social proof. Een bewijs van de betrokkenheid en het enthousiasme van je klanten of publiek.

✔️ Geen geklooi meer met print screens.

Nadelen

❌ Opletten geblazen als je meerdere Instagram accounts beheert. Repost publiceert automatisch op het account dat je als laatste geopend hebt. Zorg dus dat je actief bent op het account van je organisatie of onderneming voor je aan de slag gaat.

❌ Wil je een foto herposten zonder label, dan moet je de betalende versie (€8,99) aanschaffen. Al vinden wij dat label net dé troef van reposts. Omwille van de ‘social proof’, zoals eerder uitgelegd. Je hoeft je portefuille dus niet open te trekken.

❌ Wij kozen specifiek voor deze app, die zowel voor iOS als Android beschikbaar is. Je zal merken in de app store dat er héél wat gelijkaardige tools zijn. De ene al wat beter dan de andere.

Onze beoordeling

💛💛💛💛🖤

Een poepsimpele app met een even simpele toepassing. Als je ‘t ons vraagt zeker een meerwaarde voor je contentstrategie via Instagram!

PS: Niet onbelangrijk,  vraag altijd toestemming aan de persoon of organisatie die je wil regrammen. Soms volg je een account dat op privé staat ingesteld, zonder dat je je daar nog bewust van bent. Snel een persoonlijk berichtje sturen geeft de nodige zekerheid. Meestal zijn mensen vereerd als je de vraag stelt. Dus het is vooral een kwestie van fairplay. 😉

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens