De Tooltester: Praat met je documenten via ChatPDF

door | 8/01/2024

Een nieuw jaar? Tijd voor een nieuwe test van een AI-chatbot! Eentje met een heel specifieke functie deze keer. ChatPDF gaat op zoek naar antwoorden op al je vragen bij een document. Keihandig voor pakweg briefings, verslagen of handleidingen.

Hoe werkt het?

  • Surf naar chatpdf.com
  • Upload de PDF vanop je computer. Of kopieer de link als het document online staat.
  • Voila! Je kan nu via een chatbot vragen stellen over de PDF.

Onder de motorkap van ChatPDF draait het gratis taalmodel van OpenAI: GPT-3.5. Met andere woorden: ChatGPT. En bovenop de kennis van ChatGPT, komt alle informatie uit je eigen documenten. Die win-win combinatie zorgt voor een AI-assistent op maat. Bij wijze van spreken.

Een hoofdstuk uit ons boek over online video was het ideale testvoer. In een mum van tijd praat ChatPDF je bij over alle strategische topics die in dat hoofdstuk aan bod komen.

Voordelen

✔️ Control+F is al jarenlang ingeburgerd om snel te zoeken in een document. Maar dit is véél slimmer, sneller en vollediger.

✔️ ChatPDF geeft niet alleen een antwoord op je vragen. De tool verwijst ook naar de bron ervan. Je klikt zo door naar waar in het document die informatie staat.

✔️ Via deze kleine omweg krijg je een van de betalende functies van ChatGPT toch zomaar. Want in de gratis ChatGPT kan je geen documenten uploaden of links laten lezen.

Nadelen

❌ De limiet op de gratis mogelijkheden is vrij genereus, maar je moet er toch rekening mee houden. 2 PDF’s per dag en nooit meer dan 120 pagina’s per document.

❌ Wil je meer kunnen dan de gratis versie toelaat? Dan betaal je net geen 20 euro per maand. En dat is prijzig. Ter vergelijking: voor 20 dollar per maand doe je al beroep op ChatGPT Plus, tot op vandaag nog steeds de meest geavanceerde AI-chatbot. Die leest ook PDF’s én kan nog veel meer dan dat.

❌ Ook al baseert de tool zich in principe op je document, blijf altijd waakzaam voor hallucinaties. AI geeft antwoorden die wiskundig waarschijnlijk zijn, maar daarom niet altijd even accuraat. Dus dubbelcheck de twijfelachtige reacties van de chatbot.

Better safe than sorry: echt gevoelige informatie upload je misschien beter niet. Zelfs al garandeert ChatPDF dat je bestanden veilig zijn.

Onze beoordeling

Gedaan met ellenlange documenten doorploeteren. Dit is een AI-assistent volgens het boekje. Poepsimpel en vooral: zeer efficiënt. Test het dus zeker eens zelf!

💛💛💛💛🖤

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.