Instafette: Els van vakantiehuis Maison HB

door | 11/03/2020

Omdat Instagram het snelst groeiende sociale mediakanaal is, geven we het netwerk van foto’s en filters een ereplaats op onze blog. Iedere maand stelt iemand zijn of haar drie favoriete accounts voor. Op hun beurt leiden die tips naar een nieuwe geïnterviewde. Dames en heren, de Instafette!

Wesley van @visit_ieper beet de spits af. De Ieperling zocht het dicht bij huis en geeft de stok door aan Els Heughebaert, de gedreven uitbaatster van @maisonhb_ypres. Benieuwd naar haar favoriete accounts?

1. Bijzonder Plekje

Els: “Een account dat ik al jaren volg. Marleen, een Nederlandse blogster, gaat op zoek naar de leukste logeerplekken. Haar visie past perfect bij die van Maison HB. Kleine gelukjes en veel tijd spenderen met vrienden en familie.”

2. Blommm

Els: “Elke foto met bloemen maakt mij gelukkig. En het verhaal van de oprichtster is inspirerend. Paulien gaf haar job op en heeft gekozen voor haar passie. Ze durfde springen.”

“Ik kan mij ook helemaal vinden in de filosofie van Blommm. Het hoeft niet altijd ver en moeilijk te zijn. Ze kiezen bewust voor lokaal geteelde en seizoensgebonden bloemen.”

3. Kelly Steenlandt

Els: “Een goede fotograaf maakt op het juiste moment een opname. En daar heeft Kelly een ontzettend talent voor. Geen idee hoe ze het blijft doen, maar haar portretten zijn altijd bijzonder puur. De krachtige beelden spreken voor zich.”

“Ik deed al eens een beroep op haar kunsten voor onze gezinsfoto’s. Dat moest holderdebolder op een halfuurtje gebeuren, omdat het hard aan het regenen was. Maar het resultaat was geweldig!”

Haar professioneel account: Maison HB

Els:  “Drie thema’s vormen de rode draad in mijn account. Details uit het interieur, Ieper en omgeving en ten slotte de totaalbeleving. Zoals kleine gelukjes, lekker gebak en DIY-geknutsel.”

“Met de stories geef ik een persoonlijke blik achter de schermen. Dat betekent inderdaad ook selfies nemen (lacht). Al blijft dat soms eng. Maar ik krijg heel vaak leuke reacties. Van gasten die geweest zijn of binnenkort komen.”

“Om te vermijden dat mijn duizend ideeën blijven hangen, maak ik een contentplanning. Zo spring ik straks op m’n fiets om wat beelden van Ieper te schieten!”

“Eigenlijk is het account van mijn dochter ook een van mijn favorieten. En ze leert mij veel over Instagram. Planoly en Unfold zijn twee apps die ik dankzij haar ken én gebruik. Om mijn feed te organiseren en om de stories wat mooier te maken.”

Dit beeld vat voor mij perfect de start van Maison HB samen. Ik ben halsoverkop begonnen met de zaak en dat gaf wel wat stress. Maar het eerste jaar was zeer succesvol. Daar moest ik op klinken met mijn familie. En laat dat nu exact zijn waar ik wil voor staan. Warme en hartelijke gezelligheid. Die taart was, euh, de kers op de taart!”

Volgende keer: de tips van @blommm.be.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens