#Publiek20: Wat hebben we geleerd in onze Social Room?

door | 11/03/2020

500 communicatiemedewerkers uit de social profit zakten op 10 maart af naar Vooruit voor de inspiratiedag Publiek20. I Like Media hostte de ‘Social Room. We ontvingen er 6 topsprekers. Wat is ons bijgebleven?

Freek Stevens: “Werk met influencers die passen bij je organisatie”

Freek Stevens (van de geweldige podcast Zwijgenisgeenoptie.be) beet de spits af met een pleidooi om met influencers samen te werken, ook als social profit. Je werkt wel best  met mensen uit je eigen omgeving, want we vertrouwen mensen die we herkennen.

Leen Veldeman: “Word een thought leader”

Collega Leen Veldeman van I Like Media gaf ons 5 tips om te scoren met LinkedIn. Wat wij zeker onthouden: Zet je persoonlijke LinkedIn-profiel in. Heb je ook een bedrijfspagina? Weet dan dat LinkedIn niet alleen dient om vacatures te posten, maar ook om artikels, tips en referenties te delen. Op die manier werp je je op als een zogenaamde ‘thought leader’ in je sector.

Wouter De Meester: “Doe mee met de challenges”

Wouter De Meester van Digisaurus kreeg jong en oud op onze tribune enthousiast voor het piepjonge sociale netwerk TikTok. TikTok is razend populair bij kinderen (48% van de 10-12-jarigen zou gebruiker zijn). Ons publiek maakte meteen kennis met TikTok-sterren zoals Loren Gray.

Maar hoe speel je daarop in als social profit? Wees origineel en hou het plezant. Een goede manier om te beginnen, is meedoen met de challenges op TikTok. Wouter gaf ook een pak inspirerende voorbeelden. Onze favoriet is alvast Guinness Book of Records:

https://www.youtube.com/watch?v=rbHrAGy-DzI&t=2s

Helena Sienaert: “Bouw je eigen community uit”

Helena Sienart van Arteveldehogeschool bouwde op Facebook een goeddraaiende community uit over risicovol spelen: Re-Play “Bij de start moet je vooral zelf heel veel posten.”

Helena Sienaert

Souraya Benyoub: “Lanceer je eigen hashtag”

Bij Voetbal Vlaanderen lanceerden ze een tijd geleden de hashtag #daarisem (naar de legendarische uitspraak van Rik De Saedeleer). Hoe ze die zo populair kregen? Door die hashtag te claimen en door hun community te blijven vragen om ervaringen (en vooral foto’s) te delen.

https://www.instagram.com/p/B8je3lFBq6s/

Veerle De Vries: “Uniformen doen het altijd goed op Instagram. En beestjes ook.”

Afsluiter van onze dag was Veerle De Vries van de Politiezone Antwerpen. Enthousiast vertelde zij hoe ze elke dag danst op een slappe koord binnen het korps: ernstige onderwerpen op een boeiende manier tot bij de burger brengen.

Hun Instagrampagina is het levende bewijs dat je met een mix van goeie foto’s, authentieke content en humor tot boven de 10.000 volgers geraakt. En die volgers   bovendien op een overwegend positieve manier laat reageren. Wat er het best werkt? Uniformen en voertuigen. En ook kindjes en beestjes.

https://www.instagram.com/p/B5Kk6tQhAqo/

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

Emoji Challenge: doe mee en win!

Emoji Challenge: doe mee en win!

Er bestaan meer dan 3600 emoji's. Sommige gebruiken we dagelijks, maar andere worden nauwelijks gebruikt. Daar willen we met I Like Media verandering in brengen. Maar we hebben jouw hulp nodig. Neem nu bijvoorbeeld de emoji...

Lees meer
Dit was 2023 voor I Like Media

Dit was 2023 voor I Like Media

2023 zit er zo goed als op. Tijd om terug te blikken op alweer een wervelend jaar voor I Like Media. Dit waren onze hoogtepunten: 20/3 - Binnenkoppers 3e keer, goede keer! Voor de allereerste keer konden we jullie ontvangen op een...

Lees meer