Deze Canva-tools had je nog niet gezien!

door | 26/10/2019

Canva, ik kan er eigenlijk niet meer zonder. Ik ben helemaal geen graficus maar toch bevat deze website (en app!) meer dan genoeg informatie om mij op weg te zetten. En nee, niet enkel door de makkelijk aan te passen templates voor eender welk doel! Er is meer…

Verstopt in de diepe krochten (aka de footer) bevinden zich allerlei handige tools die onmisbaar zijn als je nog veel te leren hebt om grafisch vlak. Ik stel je graag voor aan enkele pareltjes.

1. Combineer lettertypes like a pro

Eén van de lastigste dingen bij het maken van een design is het combineren van lettertypes. Kies je een recht lettertype of net iets met krullen? En welke passen nu eigenlijk bij elkaar? Canva kent het probleem van de lettertypes en maakte er een tool voor: de font combinator.

Het werkt heel gemakkelijk: je geeft zelf een eerste font in en de font combinator toont je meteen enkele voorstellen mét voorbeelden van de font combinaties.

Leer je liever zelf eerst wat theorie voor je er aan begint? Ook dat kan ik Canva met hun Ultimate Guide to Font Pairing.

2. Kies de juiste kleuren voor je ontwerp

Kleurenleer en het combineren van de juiste kleuren is nog zoiets lastigs als je geen echte designachtergrond hebt. Kies je die felrode tint of is het beter een rood met een beetje een oranje ondertoon? Of waarom niet meteen pimpelpaars?

Have no fear, Canva is here! Canva biedt je een vrij volledig kleurenleerpakket aan én een handige tool om kleuren te bepalen op basis van een foto.

Canva color palette generator

Mag ik je voorstellen aan: de kleurenpaletgenerator! Je laadt er je eigen foto op en de generator haalt er kleuren uit om vervolgens te gebruiken in je designs, op je website, waar je maar wil.

Heb je nog geen eigen afbeeldingen en wil je toch leuke kleurencombinaties vinden? Dan moet je bij de kleurenschema’s zijn. Je klikt simpelweg op een schema dat je aanstaat of je geeft een woord in dat bij je opkomt. Vervolgens krijg je dan een mooi kleurenpallet met de hexcodes die je nodig hebt.

Meer weten over een specifieke kleur uit je kleurenpallet? Dan klik je op de naam van de kleur en krijg je meteen een uitgebreide uitleg over de betekenis van de kleur, de gevoelens die de kleur oproept en enkele voorbeelden uit de Canvabibliotheek.

3. Gratis op designschool? Dat kan!

Yep, het heet écht zo: Canva’s designschool. En het is wat het zegt dat het is: een soort online academy om te leren ontwerpen. Aan de hand van video’s kan je over heel wat ontwerptechnieken leren.

Naast de videocursussen biedt Canva ook nog blogposts aan met allerlei interessante thema’s zoals fotografie, ondernemen, marketing, branding en nog veel meer.

Al overtuigd van Canva?

Was je nog geen fan van Canva voor je dit artikel las, dan hoop ik dat ik toch op zijn minst je interesse heb kunnen wekken!

Wil je zelf ook leren werken met Canva en de tools gebruiken om je eigen designs te maken voor flyers, posters of andere grafische ontwerpen? We geven nog een opleiding “Sterke visuals ontwerpen met Canva” op 14 november 2019, schrijf je snel in!

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens