Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

Summer School

8 inspirerende webinars vol tips en voorbeelden voor je online strategie!

Inhoud

Optimaal voorbereid aan het najaar van 2024 beginnen? Volg dan zeker in augustus onze 8 inspirerende webinars van een uurtje. Want zo ben je weer helemaal mee met de nieuwste digitale trends.

  • Het concept is eenvoudig: je krijgt in elke sessie kort en krachtig een flinke dosis inspiratie en goede voorbeelden voorgeschoteld.
  • Je volgt deze sessies van waar je maar wil: vanop kantoor, vanuit je living of je tuin. Wat je het gemakkelijkst vindt.
  • Kijk live of uitgesteld, wat jou best uitkomt. Want van elk webinar krijg je sowieso de slides en opname achteraf.
  • Heb je daarna nog vragen? Stuur een mailtje naar de trainer en je krijgt meteen antwoord.

Schrijf je in voor de hele reeks voor slechts 325 euro. Dat is ongeveer 40 euro per sessie!

Enkel interesse in één specifieke thema? Dat kan ook! In dat geval betaal je 80 euro per sessie.

(Prijzen exclusief 21% btw)

Alle thema’s op een rijtje

Je wil je website beter vindbaar maken. Maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe krijg je een betere ranking in Google? Wat moet je als eerste aanpakken en hoe weet je nu welk resultaat dat allemaal heeft?

Tijdens deze sessie laat Google certified trainer Leen Veldeman je zien hoe onze compacte checklist van 22 items jouw online aanwezigheid kan boosten. Dankzij deze handige verbeter je de basis van je SEO te verbeteren en je website hoger te laten scoren in zoekmachines.

> Schrijf je in voor dit webinar

Facebook werd onlangs 20 jaar oud. Dat lijkt jong, maar voor een communicatietool is dat stokoud. En toch blijft Facebook relevant als het sociale netwerk. Dat bleek recent nog uit de cijfers van de jaarlijkse Digimeter: 69% van de Vlamingen gebruikt actief Facebook

Maar het algoritme is geëvolueerd en je volgers gebruiken Facebook vandaag anders dan in de begindagen.

In deze sessie hoor je van trainer Christophe Toye welke gevolgen dat heeft voor jouw digitale communicatie. In positieve en negatieve zin. Je ontdekt bovendien waarom het nog steeds loont om op Facebook actief te zijn. En zo krijgt jouw Facebookpagina misschien wel een nieuwe boost!

> Schrijf je in voor dit webinar

Daar zit je dan met je fris communicatieplan en vernieuwende ideeën. Alleen: het team of je directie wil niet mee. Ze snappen niet waarom er zo nodig een nieuw kanaal bij moet of waarom ze de communicatiedienst vanaf het begin moeten betrekken. Het werkte toch prima zoals het was? 

Tijdens deze sessie leert communicatietrainer Elke van Os je via welke stappen je een communicatieplan doorvoert in je bedrijf of organisatie en hoe je met vragen en bedenkingen omgaat

> Schrijf je in voor dit webinar

Nieuw, nieuwer en nieuwst. Bijna wekelijks krijg je een portie zelfverklaarde revolutionaire AI-tools en tal van toepassingen naar je hoofd geslingerd. Maar zie jij de bomen door het bos nog?

Wat zijn nu de zinvolle en vooral haalbare toepassingen zonder technische bagage? Niet morgen, maar vandaag. Hoe maak je nu al het verschil met AI voor pakweg je blogposts, nieuwsbrieven of contentplanning? En wat zijn op dit moment nog eerder hypes, slim gemonteerde demofilmpjes of jobs voor programmeurs?

Brecht Vanderstraeten, AI-expert binnen het team van I Like Media, demonstreert 10 taken voor je online communicatie die je voortaan makkelijker afvinkt. Duik mee in de echte mogelijkheden van AI!

> Schrijf je in voor dit webinar

Sociale media beheren is – jawel – een sociale bezigheid. De tijd dat het enkel de taak was van de communicatieverantwoordelijke is lang voorbij. Een moderne communicatiemedewerker beheert, coördineert en delegeert.

Maar hoe pak je dat concreet aan? Hoe overleg je vlot en efficiënt met je collega’s om tot een goed resultaat te komen. Hoe brief je hen? En welke tools bestaan er? Christophe Toye is je gids van de dag.

> Schrijf je in voor dit webinar

Ben je het beu om altijd te verdwalen in de eindeloze stroom van video’s en foto’s? Nog snel een foto vinden voor de nieuwsbrief wordt een zoektocht van anderhalf uur? Herkenbaar? No worries: I Like Media helpt jou uit de nood! 

Communicatietrainer Lobke Gielkens leert je hoe je van die berg beelden een geordend systeem maakt voor al je foto’s en video’s op één vaste plek met een veilige back-up. Ze illustreert en vergelijkt verschillende tools en systemen. Het resultaat? Rust in je hoofd en een overzichtelijk en toegankelijk beeldarchief.

> Schrijf je in voor dit webinar

Mooie video’s maken. Maar dan zonder dat tijdrovende montageproces.  Het kan tegenwoordig met gemak. Jade Yorks selecteerde een hele reeks apps die al het vuile werk voor jou doen. 

Voor dit webinar heb je dus geen complexe technische vaardigheden nodig. Alleen mooie videobeelden die deze apps eigenhandig kneden tot mooie afgewerkte video’s.

> Schrijf je in voor dit webinar

Ruim 85% van de Vlamingen gebruikt WhatsApp. En dus ongetwijfeld ook het gros van jouw doelpubliek. Maar hoe kun je het nu precies als organisatie of bedrijf inzetten in je communicatie?

Maak je een groep aan? Of lanceer je beter een community? En wat is het verschil tussen een verzendlijst en een uitzendkanaal? 

Kristof D’hanens leidt je rond en verheldert, zodat jij je WhatsApp-strategie helemaal op punt kunt zetten. 

> Schrijf je in voor dit webinar

Schrijf je in

Een van deze sessies in jouw organisatie?

Al deze sessies kun je ook boeken voor jouw organisatie. Dus: wil je deze opleiding graag organiseren voor jouw collega’s op de werkvloer van jouw organisatie? Stuur ons dan een e-mail op eb.aidemekili@ofni en dan komen we langs. Of we zetten een webinar op. Alles kan.

Gerelateerde opleidingen