De Tooltester: Swipeable

door | 27/05/2019

Elke maand testen we bij I Like Media een handige digitale tool uit. Deze maand heeft Kristof het over Swipeable: een tooltje om een wel heel bijzondere carrousel te maken op Instagram.


De fotoalbums op Instagram kennen we allemaal. in 1 post kun je zo meerdere foto’s tonen aan je publiek. Wat als je publiek van de ene naar de andere foto kan swipen om virtueel rond te kijken in een kamer, een natuurdomein of een stad. Het kan met Swipeable!

Hoe werkt het?

  1. Installeer de app Swipeable (iOS)
  2. Neem een Panorama-foto (360° of minder) met de camera van je toestel zelf.
  3. Importeer je foto in Swipeable
  4. Knip er x aantal vierkante foto’s uit
  5. Post deze foto’s als fotoalbum op Instagram

Voordelen

✔️ Swipeable is een vrij eenvoudige tool waarbij je hoofdzakelijk moet aangeven in hoeveel stukken je een foto wil knippen.

✔️ De tool geeft je publiek de kans om op eigen tempo een 360°-foto te ontdekken, zonder dat ze een VR-bril nodig hebben. Ideaal als vastgoedmakelaars, uitbaters van historische gebouwen of toeristische diensten.

Nadelen

❌ Swipeable bestaat enkel voor iOS. Voor Android zijn er wel alternatieven zoals Panoswipe, InSwipe en PanoraSplit. Ontdek ze in de Play Store

❌ Het eerste onderdeel van je fotoalbum is een klein filmpje waarbij het logo van Swipeable staat en het eerste beeld doet bewegen. Dat triggert je publiek om verder te swipen, maar toont ook wel vrij expliciet dat je met Swipeable gewerkt hebt.

❌ In de gratis versie krijg je er wat reclame bovenop

Voorbeeld

Swipeable werkt in de eerste plaats met panoramafoto’s, maar je kunt ook zelf een lange foto ontwerpen en die dan door Swipeable in stukken laten snijden. In de Gemeente Middelkerke maakten ze bijvoorbeeld dit fotoalbum om een reeks activiteiten aan te kondigen:

Onze beoordeling

Op Instagram komt het neer op creatief uit de hoek komen. Aangezien de bewerkingstools van de tijdlijnfoto’s van Instagram vrij beperkt zijn, moet je je bedienen van externe apps. Met Swipeable heb je een vrij eenvoudige app in huis om meer te doen met de fotoalbums.

💛💛💛🖤🖤

Zelf aan de slag met Instagram?

Op dinsdag 5 december kun je in Brugge naar ‘I Like Instagram‘, een dagopleiding waarin je leert hoe je je organisatie strategisch lanceert op Instagram.

Op 20 november is er ook nog een avondworkshop ‘Starten met Instagram‘ in Deinze.

Op 12 december leer je alles over Instagram-stories in de avondworkshop in Gent.

Bestel ons boek!

140 pagina's vol inspirerende voorbeelden, concrete formats en tips om YouTube, TikTok en Reels te veroveren!

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2023!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens