Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

Google Analytics: zelf rapporten bouwen

Meer inzicht in je cijfers met op maat gemaakte rapporten

Inhoud

Ben je al bekend met de ingebouwde rapporten van GA4 en bekijk je deze regelmatig, maar wil je nu diepgaandere en aangepaste rapporten leren maken? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je een effectief meetplan opstelt om je doelen te bereiken. We gaan dieper in op het verschil tussen custom rapporten en Verkenner-rapporten, zodat je precies weet wanneer je welke rapporten het beste kunt gebruiken.

Je leert specifieke rapporten opzetten die met één klik te raadplegen zijn. We behandelen rapporten om te analyseren welke kanalen je verkeer genereren, welke verwijzende sites bezoekers naar je website leiden, en campagnes om te begrijpen via welke campagnes, bronnen en mediums bezoekers je site bereiken.

Daarnaast volg je met Verkenner-rapporten hoe bezoekers door je website navigeren en creëer je op maat gemaakte rapporten die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften.

Na de opleiding is er een online terugkommoment gepland. Tijdens deze sessie bespreken we hoe het opzetten van de Verkenner-rapporten is verlopen en beantwoorden we eventuele vragen.

Deze opleiding kan zowel individueel als in groep.

We bieden voor Google Analytics ook nog andere opleidingen aan:

  • Wil je je cijfers in een mooi dashboard kunnen presenteren aan collega’s? Volg dan onze opleiding rond Google Looker Studio.
  • Wil je je data op de juiste manier bijhouden en interpreteren? Volg dan onze opleiding rond interpretatie van je data.

Na deze opleiding

  • Kun je een effectief meetplan opstellen voor diepgaande data-analyse.
  • Begrijp je het verschil tussen custom rapporten en Verkenner-rapporten en weet je wanneer je welke moet gebruiken.
  •  Kun je gebruiksvriendelijke rapporten opzetten voor bron/medium, referral verkeer en campagnes.
  • Kun je bezoekersstromen analyseren met Verkenner-rapporten.
  • Ben je in staat om op maat gemaakte rapporten te creëren die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften.

Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille.

Deze opleiding in jouw organisatie?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een serieuze boost op het vlak van communicatie? Wil je deze opleiding graag organiseren voor jouw collega’s op de werkvloer van jouw organisatie? Stuur ons dan een e-mail op eb.aidemekili@ofni.

Gerelateerde opleidingen