Inspiratiesessies

10 inspirerende webinars over online trends, Instagram, employer branding, Google Analytics …

Inhoud

Goed en efficiënt digitaal communiceren, dat is constant bijleren over de nieuwe mogelijkheden die in een rotvaart op ons afkomen.

Doorheen het jaar kun je daarom elke maand nieuwe ideeën opdoen tijdens onze 10 inspiratiesessies. Dat zijn korte en krachtige live webinars (60 minuten) met ruim tijd voor vragen (30 minuten).

Zo blijf je altijd mee met de nieuwste digitale trends: impact meten, Instagram, Canva, online video, employer branding, webcare …

Hoe werkt het?

  • Je krijgt in elke sessie kort en krachtig een flinke dosis inspiratie en goede voorbeelden voorgeschoteld.
  • Je volgt deze sessies via Zoom van waar je maar wil: vanop kantoor, vanuit je living of je tuin. Wat je het gemakkelijkst vindt.
  • Kijk live of uitgesteld, wat jou best uitkomt. Want van elke inspiratiesessie krijg je sowieso de slides en opname achteraf.
  • Als je inschrijft voor de hele reeks, kan er per sessie maximum 1 persoon uit jouw organisatie deelnemen, maar binnen je organisatie kun je wel zelf afspreken welke collega welke inspiratiesessie volgt.
  • Heb je nadien nog vragen? Stel ze aan het einde van de sessie of stuur een mailtje naar de trainer en je krijgt meteen antwoord.

Prijs

Neem nu meteen een abonnement voor alle 10 inspiratiesessies en betaal de vroegboekprijs van 260 euro in plaats van 295 euro als je inschrijft voor 5 oktober. Dat is slechts 26 euro per inspiratiesessie!

Enkel interesse in één specifieke sessie? Dat kan ook! In dat geval betaal je 75 euro per sessie.

(Prijzen exclusief 21% btw)

Alle thema’s op een rijtje

(klik op de titel voor meer info)

Meta rolde de voorbije jaren heel wat online tools uit om je professionele Facebook- en Instagrampagina’s mee te beheren.

Maar wat is nu precies het verschil tussen de Business Suite, de Creator Studio,de Advertentie Manager en de Business Manager? Welke tool gebruik je best om je statistieken te checken, berichten te beantwoorden, je posts te creëren, je contentplanning te maken? Hoe werk je samen met je collega’s en externen?

Brecht Vanderstraeten loodst je door de voornaamste functies en instellingen, zodat je de bomen in het Meta-bos weer wat beter ziet staan.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

How do you do, fellow kids? De tijd vliegt en zeker online. Stap mee op de rollercoaster van nieuwigheden op contentvlak. 

Welke hypes zijn trending op sociale media? Zijn er recent functies toegevoegd of verdwenen die impact hebben op onze contentstrategie? Wat hebben Zuckerberg & co voor ogen met hun kanalen en hoe kunnen we daarop inspelen? En luisteren we straks met z’n allen ASMR-podcasts in de metaverse?

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Google Analytics is nog altijd niet in orde met de GDPR om bezoekersgegevens legaal bij te kunnen houden. Bovendien moet je in juli 2023 verplicht migreren naar Google Analytics 4, waardoor je historische data kwijt geraakt. 

Het zal je niet verbazen dat Google Analytics hierdoor sinds november 2021 in heel Europa onder vuur ligt. Veel organisaties kijken uit naar alternatieven. Jij misschien ook wel?

Tijdens deze inspiratiesessie met Leen Veldeman krijg je de beste alternatieven voor Google Analytics voorgeschoteld. Zo kun je weloverwogen een keuze maken en je websitegegevens correct blijven analyseren.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Je maakt jouw flyers, logo’s of visuals voor sociale media al even met Canva? Top! Canva is een heerlijk programma om mee te ontwerpen, maar niet alle functies zullen je wellicht bekend zijn.

Wij maakten het huiswerk voor jou en stelden een top 10 samen van de leukste nieuwe features samen. Hoe combineer je animaties? Hoe deel je je favoriete video’s en stickers in in folders? En hoe vind je al je ontwerpen gemakkelijk terug met geavanceerde filters? En wist je dat je zelfs websites kunt maken met Canva? Dat en nog veel meer kom te weten in deze inspiratiesessie.

> Schrijf je in voor dit webinar

Nieuwe medewerkers en vrijwilligers aantrekken voor je organisatie? Door enkel de link naar de vacatures op je website te verspreiden op sociale media, ga je het helaas niet redden. 

Wist je dat 70% à 80% van de potentiële kandidaten eerst hun potentiële nieuwe werkgever gaan screenen op social media voor ze solliciteren? Het is dus belangrijk dat je organisatie of bedrijf zich ook online profileert als aantrekkelijke werkgever.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Reels, jouw beurt-stickers, collabs, dubbel, notificatieknoppen…Instagram rolt constant nieuwe functies en updates uit. 

Tijdens deze inspiratiesessie geeft Instagramexperte Lobke Gielkens jou graag een opfriscursus! Zo ben je weer helemaal mee met de nieuwste tools en mogelijkheden van Instagram.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Op  je smartphone heb je een hele filmstudio in je broekzak. Maar lukt het je ook om het volledige potentieel ervan te benutten?

Onze video-experte Jade Yorks toont je 5 handige apps waarmee je het jezelf net iets gemakkelijker maakt om de mooiste video’s te maken.

En wees gerust: dat kan ook met een heel krap of net met helemaal geen extra budget.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

imec onderzoekt elk jaar in de Digimeter hoe Vlamingen digitale media gebruiken. En dat is cruciale info voor jou om je communicatiestrategie op te baseren.

Hoe populair zijn podcasts nu echt? Op welk platform post ik best mijn video’s? En is Facebook nu echt helemaal dood en begraven bij jongeren? Kristof gidst je doorheen de belangrijkste conclusies van de nagelnieuwe Digimeter-cijfers.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Hebben al die likes, kliks en shares op Facebook, Instagram en LinkedIn nu eigenlijk wel het gewenste effect?

In deze praktische workshop krijg je inzicht in de analytics van de meest gebruikte sociale media. Hoe selecteer je de de belangrijkste parameters, stel je alles visueel voor en gebruik je ze om daarna je strategie bij te sturen?

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Actie en reactie: dat is de essentie van ‘sociale’ media. Met je posts op Instagram, Twitter en co doe je er alles aan om interactie uit te lokken. Maar hoe ga je om met vragen, klachten en lofbetuigingen aan jouw adres?

In deze inspiratiesessie nodigen we 3 community managers uit, die elk op hun ervaringen delen en praktische tips meegeven om hiermee om te gaan.  Christophe praat het geheel aan mekaar.

> Schrijf je in voor deze inspiratiesessie

Een van deze sessies in jouw organisatie?

Al deze sessies kun je ook boeken voor jouw organisatie. Dus: wil je deze opleiding graag organiseren voor jouw collega’s op de werkvloer van jouw organisatie? Stuur ons dan een e-mail op eb.aidemekili@ofni en dan komen we langs. Of we zetten een webinar op. Alles kan.

Gerelateerde opleidingen

Deze opleiding is momenteel niet gepland.