Zelf bepalen welke mailtjes je van Facebook krijgt

Het is een van de meest gehoorde klachten onder facebookgebruikers: de stroom aan e-mailmeldingen, waar je als stapelzot van wordt, en die je mailbox helemaal doen dichtslibben. Nochtans kun je perfect zelf instellen welke mailtjes je wel en niet wilt krijgen.

De lay-out en het systeem om je meldingen te beheren is onlangs veranderd. Het uitgelezen moment dus om de belangrijkste principes even op een rijtje te zetten.

Meldingen beheren in je mailbox

Vroeger moest je in Facebook zelf een ellenlange lijst van meldingen gaan aan- of uitvinken, waarvan je niet zeker wist of en hoe vaak je daar ooit meldingen ging van krijgen.

Onlangs vereenvoudigde Facebook het systeem. In elk mailtje dat je krijgt, kun je onderaan nu klikken op een uitschrijflink. Dat betekent dat je dat soort meldingen (verjaardagen, dat je getagd bent, dat je een nieuw bericht hebt, …) niet meer zult krijgen.

Je kunt dus enkel meldingen van een bepaald type uitschakelen. Je kunt niet instellen dat je pakweg nooit meldingen van de leden uit je jeugdvereniging wil krijgen, maar wel van je collega-leiding.
Meldingen behereen in Facebook zelf

Het overzicht van welke meldingen je uitgeschakeld hebt, vind je op Facebook bij ‘privacysettings’ > Meldingen > E-mail. Daar kun je ze ook opnieuw inschakelen als je dat wilt


Meldingen van groepen beheren

Je kunt in elke groep waar je lid van bent, aangeven hoeveel en welke meldingen je in je e-mail wilt krijgen. Daarvoor klik je op het tandwieletje. Je kunt dan kiezen uit ‘alle meldingen’, ‘meldingen van vrienden’ of ‘geen meldingen’.

Veel handiger is het overzicht bij ‘privacy instellingen’ > ‘meldingen’ > ‘groepsactiviteiten’

Let op: Deze instelling heeft geen invloed op de meldingen die op de Facebook zelf krijgt. Je kunt immers per bericht in een groep aan geven of je dat bericht nog wilt volgen of niet.
Meldingen van pagina’s beheren

Als beheerder kun je ook heel meldingen krijgen over wat er op je pagina gebeurt. Daarvoor ga je naar ‘administratiepaneel’ > ‘toestemmingen beheren’ > ‘jouw instellingen’. Daar kun je aangeven dat je geen e-mailmeldingen meer wilt ontvangen.

Opnieuw vind je ook een overzichtje bij ‘privacy instellingen’ > ‘meldingen’ > ‘pagina’s die je beheert’ waar je het per pagina kunt uitvinken.

(Dit artikel verscheen ook in de online helpdesk voor jeugdwerkers, de MediaPedia op www.apestaartjaren.be op 26/12/2012)

 

Gerelateerd