Vanuit een Facebookpagina reageren op andermans prikbord

Kun je vanuit je eigen naam reageren op content die gepost wordt op een (fan)pagina waarvan je beheerder bent? Het is een vraag die ik af en toe in mijn mailbox krijg. Het antwoord is helaas neen. Wanneer je beheerder bent van een (fan)pagina, dan reageer je automatisch vanuit die pagina en niet vanuit je persoonlijke naam. Dat is vervelend, zeker als er bijvoorbeeld 7 beheerders zijn die op elkaars posts willen reageren. Voor een bezoeker lijkt het dan immers alsof de pagina schizofrene allures aanneemt en met zichzelf in discussie treedt… Hopelijk biedt Facebook hier binnenkort een oplossing voor.

Het omgekeerde kan wel, mits een klein truukje. Reageren als fanpagina op het prikbord van een profiel, groep of pagina kan. Maar dan moet je wel beheerder zijn van die pagina, en bevriend zijn met de persoon in kwestie, lid zijn de groep, of fan zijn van de bewuste pagina. Al wat je moet doen is tags gebruiken in je statusupdate.

Wanneer je je status verandert, kun je verwijzen naar andere personen. Als je bijvoorbeeld zegt: Jeugddienst x gaat vanavond naar de fuif van Chiro Zwevezele, dan kun je een de bewuste Chirogroep taggen in je status door een @ aan haar naam te laten voorafgaan. Facebook legt dan een link naar de pagina van Chiro Zwevezele, en plaatst je status update als bericht op het prikbord van die Chirogroep.

Hieronder een voorbeeldje van Jeugdwerknet. Afgelopen week liet ik weten dat Jeugdwerknet het programma van het JET congres van Steunpunt Jeugd (op 8 en 9 februari in HETPALEIS) aan het doornemen is in het kader van de live verslaggeving die we samen met onze collega’s van REC en Javi TV gaan opzetten die dag.


Het bericht verscheen vervolgens zowel op de pagina’s van JET, Steunpunt Jeugd en Javi en de groep van REC. De auteur van het bericht was onze pagina, en niet ikzelf!

OK

Gerelateerd