The Web 2.0 Suicide Machine

Dat het zelfmoordcijfer rond de kerstdagen de hoogte in schiet, is helaas algemeen bekend. Maar een aantal mensen namen met de jaarwisseling blijkbaar ook het initiatief om virtueel zelfmoord te plegen en zich uit te schrijven op al hun social networks.

Daarvoor werd in december vorig jaar de website ‘The Suicide Machine‘ opgericht, die je niet alleen automatisch uitschrijft op MySpace, Twitter, LinkedIn,… maar er ook voor zorgt dat je je niet meer kunt registreren. Behalve bij Facebook. Want zij maakten het sinds vandaag (Deredactie.be – 5/1/2010) onmogelijk om uit te schrijven via The Suicide Machine.

“Meet your real neighbours again!” klinkt de baseline van het initiatief. Persoonlijk geloof ik dat je online activiteit op social networks je sociaal leven in het echt juist kan stimuleren, doordat je gemakkelijker op de hoogte blijft en kunt afspreken. Maar het initiatief zou wel eens een eerste indicator kunnen zijn dat web 2.0 stilaan over zijn hoogtepunt is en er stilaan een moeheid optreedt bij internetgebruikers, die het beu zijn om constant te delen waar ze mee bezig zijn…

Ironisch genoeg leggen ze uit hoe het systeem werkt via een… YouTube videootje :s

Gerelateerd