Praktijkdag

PRAKTIJKDAG

Vrijdag 16 november 2018
Zebrastraat, Gent

Welkom op de hoogmis van de digitale communicatie! Op onze praktijkdag leef je je een hele dag uit met laptop, smartphone en tablet om zelf aan de slag te gaan met digitale media. 

Je hebt keuze uit 6 praktische workshops, begeleid door experts in hun vak. Voor sommige workshops steken onze eigen trainers een specialleke in elkaar. Voor andere workshops nodigen we bevriende topsprekers uit om met hun expertise en skills jou aan het werk te zetten.

PROGRAMMA

9u: Onthaal met koffie

9u30: Introductie + communicatiecase uit de praktijk

10u15: 4 praktijksessies (kies er één)

12u45: Lunch

13u30: 4 praktijksessies (kies er één)

16u: Netwerkmoment

Laat je website beter renderen

Door Patrick De Sutter (DigiRaf)

Wil je meer bezoekers aantrekken en meer resultaten halen met je website? In deze workshop krijg je een pak concrete tips die je meteen kunt toepassen op je eigen website:

 • Hoe bereik je als organisatie meer mensen met je website?
 • Hoe scoor je beter in Google?
 • Hoe maak je website gebruiksvriendelijker?
 • Hoe verbeter je als organisatie je website?
 • Hoe zorg je voor meer verkoop of inschrijvingen op je website?

Je krijgt een pak inspirerende voorbeelden en een handig document mee naar huis.

Patrick De Sutter heeft 15 jaar ervaring als digitaal adviseur voor profit en non-profit. Patrick zorgt voor vlottere processen door het juiste evenwicht te zoeken tussen technologie en mensen.

Betere foto’s maken met je smartphone

Door Vicky Bogaert (Smartphonefotografie.be)

Voor je professionele communicatie op je website en zeker op sociale media als Facebook en Instagram zijn kwaliteitsvolle foto’s onontbeerlijk. De opties, instellingen en accessoires die je in je smartphone aantreft, moeten tegenwoordig niet onderdoen voor die van een compactcamera. In deze praktische workshop leer je hoe je uit jouw smartphone betere foto’s tovert voor je online communicatie.

 • Hoe werkt de camera van een smartphone?
 • Hoe maak je betere composities?
 • Hoe til je je foto’s met de juiste nabewerking naar een hoger niveau?
 • Hoe ontwikkel je je persoonlijke stijl voor je blog en/of Instagram?

Vicky Bogaert is fotografe en illustrator, phonetografe en blogger. Op Smartphonefotografie.be deelt ze wekelijkse smartphonefotografie-tips! In haar boeken ‘Iedereen Smartphonefotograaf’ (2015) en ‘De Phonetograaf’ (2017) zitten Vicky’s eigen ervaringen, tips en trucjes gebundeld om zo veel mogelijk uit je smartphonecamera te halen.

Visual Storytelling

Door Kristof D’hanens (I Like Media)

Een goed digitaal verhaal vertellen, daarvoor heb je meer dan alleen tekst nodig. Gelukkig bestaan er heel wat gratis tools die je helpen om je verhalen online visueel voor te stellen.

In deze praktische workshop probeer je 4 tools uit:

 • Google MyMaps (Interactieve kaarten)
 • StoryMap (Digitale wandelingen)
 • Infogram (Grafieken)
 • Timeline JS (Tijdlijnen)

Elk van deze Storytelling-tools kun je delen op je sociale media of embedden op je website.

Kristof D’hanens is freelance communicatietrainer bij I Like Media. Hij geeft dagelijks opleidingen over digitale communicatie. Daarnaast doceert hij online journalistiek aan de UGent en Social media professional bij Syntra.

Facebook voor gevorderden

Door Elien Vanhaesebroeck

Jouw organisatie gebruikt Facebook als communicatiekanaal? Dan weet je dat sommige updates werken en andere weer helemaal niet. Hoe haal je nu meer uit Facebook? In deze workshop leer je hoe je je aanpak kan optimaliseren om meer resultaat te boeken.

In deze praktische workshop gaan we door de mogelijkheden van

 • Facebookpagina’s: segmenteren, plannen, polls, …
 • Evenementen op Facebook
 • Messenger: chat en support
 • Facebookgroepen als communicatiekanaal
 • Advertenties: enkele basisprincipes

We stippen heel wat praktische tips aan die je ter plekke meteen uitprobeert! Je krijgt de kans om vooraf je concrete vragen te bezorgen.

Elien Vanhaesebroeck is freelance communicatietrainer bij I Like Media. Ze helpt bedrijven en organisaties op weg om op een efficiënte manier digitale en sociale media professioneel in te zetten.

Conversation Management

Door Kel Wouters (So Buzzy)

Op sociale media staan ‘conversaties’ centraal: men kan hier makkelijk en snel in contact komen met bedrijven of organisaties, en reageren op berichten die zij gepost hebben.

Ben je als bedrijf of organisatie actief op sociale media, dan is het belangrijk dat je klaar bent om op gepaste wijze te reageren op vragen en reacties, maar ook dat je weet hoe je met je berichten interactie uitlokt. De algoritmes die van toepassing zijn op sociale media zoals Facebook & Instagram geven namelijk meer visibiliteit aan bedrijven/organisaties die de conversatie aangaan met hun fans & volgers.

Tijdens deze workshop krijg je heel wat praktische tips en inspiratie waarna je zelf aan de slag gaat als Conversation Manager: je reageert op enkele fijne en minder fijne berichten, waarna je zelf een bericht opstelt met het oog op het uitlokken van een conversatie.

 • Wat is Conversation Management?
 • De evolutie van Conversation Management
 • Conversation Management richtlijnen
 • Van conversaties naar ambassadeurs
 • Mission Possible: inspiratie
 • Aan de slag

Kel Wouters runt social media agency So Buzzy. Als social media strateeg coacht zij onder andere de social media teams van KBC en Eneco op vlak van Conversation Management, en helpt zij hen om gesprekken om te zetten in ambassadeurs.

Video maken met je smartphone

Door Job Van Nieuwennhove (I Like Media)

Video is overal, het is het communicatiemiddel bij uitstek geworden. Onze smartphone hebben we steeds bij de hand. Wanneer we deze professioneel weten te gebruiken maken we schitterende video-content.

In deze praktische workshop:

 • Leer je filmtechnieken voor smartphone
 • Maak je je eigen storyboard
 • Film je jouw verhaal
 • Monteer je de beelden naadloos aan elkaar met een gratis online tool

Wolfram Carlier is freelance communicatietrainer bij I Like Media. Daarnaast creëert hij crossmediale content voor Intercommunale Leiedal en maakt videoproducties bij De Nacht Brengt Raad.

PRAKTISCH

Vrijdag 16 november 2018, 9u-17u

Zebrastraat Event Space
Zebrastraat 32
9000 Gent

SOCIAL

Volg I Like Media op Facebook, InstagramLinkedin en Slideshare

Verspreid de boodschap op Twitter met de hashtag #ILMpraktijkdag

PRIJS

Voor de praktijkdag I Like Text betaal je €240 (excl btw). In de prijs zit ook de lunch en het netwerkmoment op het einde van de dag. Je eigen laptop en een dosis enthousiasme breng je zelf mee.

Werkgevers van PC 304 kunnen voor hun werknemers gebruik maken van het sectorale opleidingskrediet voor deelname aan een open opleiding. Check  podiumkunsten.be of mail naar opleiding@podiumkunsten.be.

GROEPSKORTING!
Schrijf je met 3 personen tegelijk in, dan betaal je per persoon €200 (excl btw).

Wil je gebruik maken van deze korting? Stuur dan een mailtje met de namen en e-mailadressen van alle deelnemers naar christophe@ilikemedia.be.

ANNULEREN
Annuleren kan kosteloos tot 2 november 2018. Daarna rekenen we het volledige bedrag aan. Je ticket doorgeven aan een collega mag wel altijd.

INSCHRIJVEN

Vanaf dinsdagochtend 4 september (10u00) kun je inschrijven voor deze praktijkdag