Memolane: jouw online teletijdsmachine

Social Media is momenteel nog een heel vluchtig gegeven. Met uitzondering van je foto’s, is het vaak een gekkenwerk om maanden na datum nog een tweet terug te vinden. En in de nieuwe Facebookprofielen is het ook een pak minder evident om de links die je op je prikbord hebt gepost nog terug te vinden.

Het online tooltje Memolane komt hieraan tegemoet. In een overzichtelijk geschiedenisbalkje, krijg je een vlotjes een mooi overzicht van je online activiteiten op je verschillende social networks. Memolane ondersteunt naaste het evidente Facebook, Twitter en YouTube ook Flickr, Foursquare en zelfs RSS feeds van je website of blog.

En hoe zit het met de privacy? Vrij goed eigenlijk… Je kunt de dienst openbaar zetten, enkel toegankelijk maken voor je vrienden op een specifiek netwerk, of helemaal privé houden. Ik heb ervoor gekozen om alles voorlopig privé te houden en MemoLane te gebruiken als handig overzichtje voor als ik nog eens op zoek ben naar een specifieke video, tweet of link die ik ooit gepost heb.

MemoLane is momenteel nog invite-only. Maar daar komt binnenkort wellicht verandering in.

Gerelateerd