iLikeMedia nu ook op Tumblr

tumblr_logoTumblr is hot! Vorige week kondigde Yahoo! aan dat het Tumblr had gekocht voor een slordige 830 miljoen euro. En dat heeft alles te maken met de 112,5 miljoen blogs die samen goed zijn voor 52 miljard posts sinds het platform in 2007 gelaneerd werd.

Populairder dan Facebook

Het blogplatform is compacter dan een klassieke blog, maar biedt je meer mogelijkheden dan de microblogsite Twitter. Eenvoud is wellicht ook de sleutel achter het succes van Tumblr. En anonimiteit in de vorm van een goed gekozen nickname. In Nederland is het nu al populairder dan Facebook bij tieners. Bij een klassieke blog vertel je je verhaal aan de wereld.

Blog en reblog

Bij Tumblr volg je andere bloggers en word je gevolgd. Post je leuke content? Dan kunnen anderen je (naar analogie met ‘repinnen’ en ‘retweeten’) gaan ‘rebloggen‘. Tijdens vormingen noem ik het vaak ‘social blogging’.

En dus kon ik niet achterblijven. Vanaf nu vind je wekelijks grappige cartoons over internet, sociale media en smartphones op ilikemedia.tumblr.com. Volgen mag. En rebloggen ook 🙂

ilikemedia_tumblr