iLikeMalawi (1): Africa for beginners

Malawi wordt onder toeristen wel eens ‘Africa for beginners’ genoemd. Ideaal dus om mijn eerste pasjes op het zwarte continent te wagen. Niet als toerist weliswaar, maar om een week lang social media training te geven aan lokale ondernemers.

Voorbereiding in Mafumu LodgeEen en ander is het gevolg van een mailtje dat ik voor de zomer kreeg van Manuel van Livingstone Dialoog. De organisatie (een spin-off van Joker Reizen) stelt zich als doel om duurzaam toerisme bij lokale ondernemers te promoten in het buitenland. Van het een kwam het ander, en voor ik het goed en wel besefte waren we bijna 24 uur onderweg naar ‘the warm heart of Africa’.

Een eenzaam stopcontact in de luchthaven van Addis Abebe, of het terras van de Mafumu Lodge waar we verblijven waren vervolgens onze beste vrienden om de laatste hand te leggen aan onze cursus en de powerpoints op elkaar af te stemmen.

De bedoeling is om de eerste twee dagen een theoretische inleiding te geven met veel voorbeelden van communicatiestrategieën en cases uit de toeristische sector. Daarna gaan we met elk van de deelnemers 2 uur individueel hun situatie analyseren met als doel om samen een social media plan uit te werken.

Wat me de komende dagen allemaal te wachten staat? Geen idee. Maar dat het een uitdaging wordt, staat nu al vast. Zowel voor mij als voor de deelnemers. Ik hou jullie op de hoogte in elk geval.

Gerelateerd