Ik geef mijn bronnen vrij

#

In de presentaties die ik met I Like Media geef goochel ik al eens met cijfermateriaal. Dat is fijn om bepaalde fenomenen en sociale netwerken te kaderen en vaak tot hun ware proporties terug te brengen. Maar waar haal ik al die cijfertjes? Hieronder geef ik de 10 bronnen die ik het meest gebruik vrij:

Digimeter

Elk jaar onderzoekt iMinds hoe digitaal de Vlaming is. en dat levert boeiend cijfermateriaal op, dat je bovendien over de jaren heen kunt gaan vergelijken.

www.digimeter.be

digimeter

Our Mobile Planet

Google gooit letterlijk met cijfers over mobiel gebruik overal ter wereld. Van populairste besturingssyteem tot meest gebruikte apps… Deze site laat je bovendien toe om zelf statistieken te trekken over wat je maar wilt.

think.withgoogle.com/mobileplanet

ourmobileplanet

 

Apestaartjaren

Mediaraven en LINC onderzoeken elke 2 jaar hoe kinderen en jongeren (9-18 jaar) omgaan met digitale media. En ze bundelen al die cijfers in een handig onderzoeksrapport dat ze gratis aanbieden op hun website

www.apestaartjaren.be/onderzoek

apestaartjaren

BVLG

Bruno Peeters houdt al jaren bij hoe populair sociale media in Vlaanderen is. Elke maand publiceert hij op zijn blog de Social Media Monitor, met daarin een schat van statistieken over de populairste sociale netwerken in België.

www.bvlg.be

bvlg

Alexa

Op alexa.com kun je cijfers raadplegen over de meest bezochte websites ter wereld,  per land of per categorie. Benieuwd welke site de meest bezochte is in België?

www.alexa.com

alexa

Social Bakers

Welke facebookpagina wordt door het meest Belgen gevolgd, wie is de populairste Belgische twitteraar,… Het zijn maar enkele van de vragen waar je op Social Bakers een antwoord krijgt.

www.socialbakers.com

socialbakers

 

 

Ken jij nog andere interessante site vol cijfermateriaal?

Laat het zeker weten via info@ilikemedia.be of in het reactieveld hieronder.

 

 

 

Gerelateerd