I LIKE VIDEO

Vrijdag 17 november 2017
Zebrastraat, Gent

PRAKTIJKDAG
I LIKE VIDEO

Zelf beelden maken was nog nooit zo eenvoudig. Maar tussen snel wat filmen met je smartphone en een goed verhaal vertellen met beelden in functie van je organisatie zit nog een wereld van verschil.

Voor onze tweede Praktijkdag duiken we daarom in de wondere wereld van de online video. En we wisten opnieuw 4 experts te strikken die je in praktische workshops telkens een ander aspect van online video laten ontdekken.

De praktijkdag ‘I Like Video’ is helemaal volzet. In 2018 plannen we twee nieuwe praktijkdagen over andere thema’s.

PROGRAMMA

9u: Onthaal met koffie

9u30: Introductie

10u: 4 praktijksessies (kies er één)

How to vlog (VOLZET)

Door Hannes Coudenys (Hurae)

Tijdens de praktijkdag ‘I Like Video’ leert social media goeroe Hannes Coudenys je alle kneepjes van het vloggen! Je ontdekt er wat een vlog is en hoe je er zelf eentje maakt, of er zoiets is als de ideale vlog, hoe je jouw vlog creatiever kan maken en nog veel meer handige tips die je meteen kan toepassen.

Hannes Coudenys is social media expert en medeoprichter van Hurae, een Creatieve Social Media Studio die bedrijven en artiesten helpt met hun marketing. Hij is de man achter Uglybelgianhouses en schreef ook ‘Like my Like,’ Een boek over hoe je kan scoren online. Je kan Hannes en zijn online leven volgen via zijn vlog op YouTube.

Storytelling met Instagram (VOLZET)

Door Freek Stevens (Parlevinkers)

Instagram is de perfecte tool om het verhaal van je organisatie visueel te vertellen. In deze praktische workshop ontdek je de mogelijkheden van dit sociale netwerk. Hoe maak je video’s voor je tijdlijn en je stories? En wat kun je doen met Boomerang en Hyperlapse? Na een korte introductie ga je zelf aan de slag met je eigen smartphone.

Freek Stevens is een allrounder op vlak van social media. Facebook, Instagram, Snapchat Twitter en zelfs Musical.ly hebben weinig geheimen voor hem. Als Digital Marketer ligt zijn focus op tegenwoordig op social advertising en SEA. Daarnaast zijn contentplanning, contentcreatie, storytelling en strategieopbouw hem niet vreemd.

Creatieve videoconcepten bedenken (VOLZET)

Door Nele Vandenbroecke (I Like Media)

Hoe ontstaan creatieve formats voor online video? Welk type video scoort en hoe kan je dit zelf realiseren? We nemen enkele sterke voorbeelden van merken en organisaties onder de loep. Op basis daarvan komen we tot heel wat bruikbare tips om zelf creatieve videoconcepten te bedenken.

Nele Vandenbroecke is freelance digital creative producer. Ze maakte video’s voor JIM, MNM en Studio Brussel. Bij I Like Media geeft ze ook workshops en coaching over video, social media en websites maken.

Eenvoudig zelf video maken met je smartphone (VOLZET)

Door Job Van Nieuwenhove (De 7e Dag)

Vandaag kan je met eenvoudige middelen je smartphone omtoveren tot een film- en montagetoestel. In deze hands-on workshop leer je met jouw smartphone professionele opnames maken en deze nadien monteren tot een wervende videoverhaal. Je krijgt alle instrumenten aangereikt om als mobiele reporter leuke videoverhalen te vertellen.

Job Van Nieuwenhove is redacteur bij VRT en freelance online video producer. Hij is gepassioneerd door het vertellen van verhalen die mensen echt raken.

12u30: Lunch

13u30: Herhaling 4 praktijksessies (kies er één)

16u: Netwerkmoment

16u30: Einde

PRAKTISCH

Vrijdag 17 november, 9u-16u30

Zebrastraat Event Space
Zebrastraat 32
9000 Gent

SOCIAL

Verspreid de boodschap op Twitter met de hashtag #ilikevideo

PRIJS

Voor de praktijkdag I Like Video betaal je €179 (excl btw). In de prijs zit ook de lunch en het netwerkmoment op het einde van de dag. Je eigen laptop en een dosis enthousiasme breng je zelf mee.

Werkgevers van PC 304 kunnen voor hun werknemers gebruik maken van het sectorale opleidingskrediet voor deelname aan een open opleiding. Check  podiumkunsten.be of mail naar opleiding@podiumkunsten.be.

GROEPSKORTING!
Schrijf je met 3 personen tegelijk in, dan betaal je per persoon €159 (excl btw). Als je met meer dan 5 personen ineens inschrijft, betaal je €139 (excl btw) per persoon.

Wil je gebruik maken van deze korting? Stuur dan een mailtje met de namen en e-mailadressen van alle deelnemers naar elien@ilikemedia.be.

ANNULEREN
Annuleren kan kosteloos tot 28/10. Daarna rekenen we het volledige bedrag aan. Je ticket doorgeven aan een collega mag wel altijd.

INSCHRIJVEN