Kotsende tieners sieren alcoholcampagne Stad Gent

Een meisje dat in haar broek plast, een jongen die uitgeteld op de straatstenen ligt, twee kotsende meisjes,… Nu tienduizenden studenten zich stilaan opmaken om opnieuw met volle teugen te gaan… ehrm ‘studeren’, lanceert Stad Gent een vrij opvallende campagne die jongeren moet doen nadenken over hun alcoholgebruik.

Reclamebureau Modulo baseerde zich voor de expliciete foto’s die gebruikt worden in de campagne op beelden die ze onder andere op Facebook en YouTube tegenkwamen ‘en die nog veel erger waren’, aldus Marie-Anne Desiere van Modulo.


“We wilden absoluut geen boodschap brengen met een belerend vingertje,” klinkt het in het Nieuwsblad bij Bart Inghelbrecht, horecacoach in Gent. (Er bestaan blijkbaar nog altijd beroepen waar ik het vermoeden niet van had :s)

Modulo was eerder al verantwoordelijk voor de straffe ‘Student in Gent‘ campagne. Straf, in die zin dat het reclamebureau erin slaagde om heel wat studenten hun ‘afsprakencharter’ voor het venster van hun kot te laten hangen. Er werden zelfs t-shirts gemaakt met het bekende studentenduiveltje op.

Benieuwd of de affiches uit deze campagne binnenkort ook in de koten van de studenten opduiken…

Gerelateerd