Dimitri is de nieuwe Hitler

Iedereen heeft op YouTube intussen wel een filmpje gezien waarin een scene uit “Der Untergang” andere ondertitels krijgt. Bijgevolg maakt Hitler zich kwaad over zijn Fortisaandelen, zijn kapotte xbox, het geluid van de vuvuzela’s,… Veel van de filmpjes werden intussen van het net gehaald wegens auteursrechtenclaims, al duiken er hier en daar geregeld nog op.

Maar nu is er Dimitri! Deze Russische jongeman werd tijdens een fuif geïnterviewd door een journaliste. Hij is niet te spreken over de opkomst en de muziek op het feestje, maar waagt zich uiteindelijk toch aan een dansje voor het oog van de camera’s.

Het filmpje belandt op YouTube en heel wat creatievelingen passen het Hitler-truukje toe en monteren nieuwe ondertitels op de beelden. Het gevolg is dat Dimitri tegenwoordig ook een goeddoordachte mening heeft over Filip Dewinter, de Belgische regeringsvorming of de transfer van Jelle Van Damme, om er maar enkele te noemen…

Er bestaat zelfs een speciale website ‘Ask Dimitri‘ waar je zelf je Dimitrifilmpje ineen kunt knutselen. “Ask Dimitri. In him, we trust” kopt de homepage, terwijl pompende beats je alvast in de juiste sfeer brengen.

En daar wordt het interessant vanuit promo-oogpunt bekeken natuurlijk. Als jong en hip bedrijf kun je mee profiteren van een internethype en deze filmpjes mee inschakelen in je communicatie. Studio Brussel had al een reputatie als het op snel inspelen op een hype aankomt – remember the ‘Eternal Moonwalk‘ – en postte afgelopen week ook een Dimitri-filmpje om zo de laatste Pukkelpoptickets weg te geven.

Niet dat ze het filmpje nodig hadden om de wedstrijd bekend te maken en de tickets kwijt te geraken, vermoed ik. Maar je profileert je er als jongerenzender wel mee en bewijst dat je mee bent met wat er leeft onder jongeren. Puik werk!

Gerelateerd