Digitaal protest (2): Minister Smet gebuisd

Jong Groen! zit nooit verlegen voor een maatschappelijk geëngageerde stunt. Ook gisteren was het weer van datte. Op de laatste schooldag van het jaar presenteerde Jong Groen! het schoolrapport van de minister van onderwijs Pascal Smet op de website www.2dezitvoorsmet.be. En kwam tot de conclusie dat hij zwaar gebuisd was. Daarvoor zetten ze een blog op waarop ze per vak beschreven waarom de leerling zou moeten blijven zitten.

Zo klinkt het voor het vak Taal als volgt: “Maak van je tweede zit gebruik om werk te maken van een echt talenbeleid. Je had beloofd je talennota voor Pasen in te dienen, maar je stelt dit keer op keer uit. We verwachten je finale nota ten laatste in september, bij de start van het nieuwe schooljaar.”

Bij Wiskunde krijgt Pascal de raad om de maximumfactuur in het onderwijs aan te pakken: “Bekijk nog eens goed de cijfers die je kreeg tijdens de bijlessen en los het vraagstuk deze zomer op. Het eerste wat we doen in september is naar je oplossing luisteren. Zorg ervoor dat je de nodige akkoorden van je klasgenoot van begroting, Philippe, op zak hebt. Je zal anders goed voor schut staan bij je klasgenootjes.”

Jong Groen! zit in Vlaanderen in de oppositie. Dus ergens wordt van hen uiteraard verwacht dat ze kritiek hebben op het beleid van een van de coalitiepartners. Maar los van het feit of Jong Groen! het hier bij het juiste eind heeft of niet, vind ik dit eigenlijk wel een zeer leuke actie waarbij de mensen van Jong Groen! op een creatieve manier het internet gebruiken om hun punt te maken.

Gerelateerd