Digitaal protest (1): De NMBS

Op 15 september geef ik voor de Bond Beter Leefmilieu een sessie ‘Actie voeren met social media’. De komende weken ga ik dus op zoek naar een aantal originele voorbeelden. En de beste zal ik ook op deze blog posten.

De NMBS is een voor de hand liggend slachtoffer als het op online protestgroepen aankomt. Recent nog haalde de Facebookpagina “Voor het behoud van de laatste trein Brussel-Gent-Brugge-Oostende” op een goede week tijd meer dan 2000 fans. Niks nieuws onder de zon, leek me in eerste instantie: een kleine zoekopdracht op Facebook levert meteen een dozijn anti-NMBS groepen op.

Wat me wel enorm charmeerde was de ludieke offline actie die aan deze protestgroep gelinkt is. Iedereen wordt sinds deze week uitgenodigd om op 11 juni, wanneer de laatste trein van 0u27 in Brussel richting Oostende vertrekt, mee te komen feesten op die trein.

Feest mee op De Laatste Trein

“Breng vrienden, feestattributen, een pintje mee en vier feest!” roept het Facebookevent “Feest mee op de laatste trein” op. Ik kan me voorstellen dat het voor een keer niet het fluitje van de conducteur zal zijn, dat het meest lawaai zal maken op deze trein.

Zelf nog goede voorbeelden waarbij online actie gevoerd wordt? Stuur me gerust een berichtje via info@ilikemedia.be

Gerelateerd