De treinbestuurder twittert mee?

“Dames en heren. Dienstmededeling: deze trein staat stil. De treinbestuurder is even uitgestapt om te gaan telefoneren.” Gefronste wenkbrauwen, vertwijfeling en gegrinnik bij de de reizigers op de trein die vorige week van Leuven naar Gent namen. De NMBS werkt duidelijk aan haar imago en probeert de reizigers bij problemen zo snel mogelijk te informeren. Dat verdient een pluim.

Ik ben geen dagelijkse pendelaar en je zult me dan ook zelden horen klagen over treinen die al dan niet op tijd rijden. Ik kan en ik mag daar niet over meepraten, vind ik. Maar de manier waarop de aankondiging afgelopen maandag gebeurde, zorgde evenwel voor een zodanige hilariteit op de trein, dat ik het niet kon laten om het voorval de wereld in te sturen via Twitter.

En met resultaat. Diezelfde week nog kreeg ik twee replies van mensen die me uitlegden wat er echt aan de hand was. Niet van mijn conducteur die dag. (Dat was pas straf geweest). Maar toch: @treinbestuurder blijkt – jawel – een treinbestuurder te zijn uit het Antwerpse. @Birgerdotcom is – zoverre ik uit zijn tweets kan afleiden – een regelmatige pendelaar die geregeld de hashtag #nmbs

En de NMBS zelf? Die zweeg in alle talen. En dat om één eenvoudige reden: op twitter zijn vier onofficiële NMBS accounts te vinden, maar onze nationale spoorwegmaatschappij zit vooralsnog niet op Twitter. In deze eindejaarsperiode tijd voor wat goede voornemens voor 2012?

Gerelateerd