De 10 meest gelezen artikels uit 2014

#

Welke blogposts vielen het meest in de smaak het afgelopen jaar op www.ilikemedia.be? Ik zet de 10 meest gelezen artikels graag op een rijtje. Het geeft meteen ook een boeiend beeld van wat er het afgelopen jaar allemaal bewoog op het vlak van online communicatie. Zowel in de wereld als bij I Like Media.

10. 10 jaar Facebook in 10 sleutelmomenten

Facebook mocht 10 kaarsjes uitblazen in 2014. En het grootste sociale netwerk dat er bestaat, staat er nog altijd steviger dan ooit. Dat werd in 2014 ook duidelijk met de lancering van een resem apps: Slingshot, Rooms, Groups, Messenger en niet te vergeten: de aankoop van WhatsApp in februari.

facebook_birthday

9. Appstublieft: Recycle!

In januari lanceerden Fost Plus, Bebat en Recupel samen de app Recycle! Een van de nuttigste en handigste apps die het afgelopen jaar op de markt verschenen. De app doet wat haar naam doet vermoeden: ze vertelt je wanneer je welk vuilnis moet buitenzetten, wanneer containerparken open zijn en waar je je oude batterijen kunt binnen brengen.

recycle_app_idk

8. Links leggen op je website, waar moet je op letten?

In 2014 mocht ik in totaal 10 dagen ‘Schrijven voor het web’ geven voor Creatief Schrijven. ‘Hoe leg ik op een goede manier links in webteksten?’ is daar een vast onderdeel in. En dus werd het tijd om daarover eens te bloggen.

click here

7. 5 apps die je best installeert voor je naar de Gentse Feesten trekt

Zowat elk zichzelf respecterend festival heeft tegenwoordig een eigen app. Behalve de Gentse Feesten. Geheel in lijn met de filosofie van open data laat Gent het initiatief om apps te ontwikkelen over aan de Gentenaars zelf. En dat levert een handvol toffe apps op. Bijvoorbeeld voor wanneer je naar de Gentse Feesten gaat.

gentsefeesten_apps_idk

6. “Thank you mom”: knap staaltje van storytelling

In het kader van de Olympische winterspelen herhaalde Proctor & Gambler nog even hun succesformule die ze eerder ook al toepasten voor de Olympische zomerspelen van 2012.

thankyoumom_idk

5. Apps voor landbouwers

Eind 2013 kwam het boekje ‘Appstublieft!’ uit met daarin 40 handige apps voor je smartphone en tablet. Dat kreeg een mooi verlengstuk in 2014. Voor NCBL en Sanac mocht I Like Media een tiental workshops verzorgen. Deze workshops worden in 2015 verdergezet (check data en locaties)

apps_voor_landbouwers

4. 5 posts op sociale media waar steden iets van kunnen leren

Het afgelopen jaar gaf I Like Media lezingen en vormingen voor medewerkers van stadsdiensten uit Brecht, Wevelgem, De Pinte, Aarschot, Eeklo, Deinze, … De beste voorbeelden van status updates en tweets die in die cursussen opdoken, werden verzameld in deze blogpost.

steden_gemeenten_idk

3. De ultieme content-kalender

Inhaken op de actualiteit en speciale dagen kan af en toe voor heel wat interactie zorgen op sociale media. Om de digitale mensheid van dienst te zijn, werd dit Google Drive document gelanceerd, dat al die speciale data mooi verzamelt.

content_kalender_idk

2. Mag ik zomaar naar iedereen digitale nieuwsbrieven uitsturen?

Digitale nieuwsbrieven zijn hot! In 2014 gaf I Like Media 3x deze cursus. Voor de eerste helft van 2015 staat er vijf maal een cursus Digitale nieuwsbrieven op het programma. In tijden van sociale media waar je nooit echt zeker bent of je boodschap je publiek bereikt, lijken digitale nieuwsbrieven dus aan een heuse revival bezig.

digitale_nieuwsbrieven

1. Appstublief: FidMe

App van het jaar? Misschien wel! Dit artikel werd in 2014 bijna 5000 keer bezocht op www.ilikemedia.be. Hopelijk allemaal mensen die hun klantenkaarten digitaliseerden en sindsdien met een portefeuille rondlopen die een pak lichter is.

fidme_idk

 

 

 

Gerelateerd