Combineer al je sociale netwerken met Yoono

Facebook, Twitter, MSN, LinkedIn… Als je op verschillende sociale netwerken actief bent, wordt het een hele klus om alles bij te houden. Voor je het weet ben je meer je status aan het updaten over wat je aan het doen bent, dan dat je effectief ook nog tijd overhoudt om iets te doen. Gelukkig bestaat er daarvoor een fijn programmaatje: Yoono.

Yoono bestaat als add-on voor Firefox, of als desktop applicatie die je op je PC installeert, net als MSN of Skype. Registreren en accounts koppelen is eenvoudig. Op nog geen vijf minuten tijd had ik bijvoorbeeld 7 accounts toegevoegd. Daarna kan de pret beginnen. Je kan ervoor kiezen om je status tegelijkertijd op bijvoorbeeld MSN, Facebook en Twitter aan te passen. Of je pikt er een specifiek social network uit waarmee je een bericht de wereld wil insturen.

Wat ik persoonlijk het grootste voordeel vind aan Yoono, is dat je zonder veel problemen verschillende accounts van hetzelfde social network naast elkaar kunt gebruiken. Voor Jeugdwerknet heb ik bijvoorbeeld een tijdlang de Twitterpagina van Apestaartjaren, Euroblog én Jeugdwerknet beheerd. Op sommige dagen was het een hels karwei om constant te moeten in- en uitloggen om tweets de wereld te kunnen insturen. Met Yoono switch je evenwel vlotjes tussen je verschillende accounts, zonder dat je ook maar ergens moet inloggen. Een aanrader!

Gerelateerd