Apps op reis

Ik ben terug in het land. De afgelopen maand was ik op een ware e-holiday. En toch weer niet. Twitter, Facebook, Gmail… heb ik eigenlijk nauwelijks gemist. Maar de internetconnectie voor een paar weken helemaal doorknippen was er toch ook niet bij. Op reis gebruik ik het internet vooral functioneel. En deze 5 apps voor smartphone en/of tablet kwamen daarbij goed van pas de voorbije weken.

App TripadvisorTripadvisor

De meeste mensen kennen Tripadvisor als dé reiswebsite die leeft van user generated content. Ook de mobiele app mag er best wel zijn: de beste restaurants, tofste hotels, leukste uitstappen, … Allemaal worden ze handig verzameld in een handige app, zowel op Android als op de iPad.

App FoursquareFoursquare

Inchecken, je vrienden laten weten dat je in het buitenland van het goede weer geniet en schandalig veel punten scoren. Foursquaregebruikers weten dat een verblijf in het buitenland vaak tot een serieuze spurt in het klassement leidt. Veel specials heb ik in Canada niet unlocked, maar de tips of tricks die andere Foursquaregebruikers nagelaten hebben op de plaatsen die ik bezocht heb, kwamen af en toe toch zeer goed van pas.

App Mobile PostcardMobile Postcard

Je gaat op reis, koopt kaartjes, gaat de uitdaging aan om daar ook de juiste postzegels voor te vinden, en stelt vast dat je postkaarten uiteindelijk pas weken nadat je terug in het land bent, aankomen. Dat is frustrerend. En daarom heeft De Post met de Mobile Postcard ook een schitterende app op de markt gebracht. Het principe is eenvoudig: je koopt credits (2,39 euro per kaart eender waar ter wereld), je trekt een foto met je smartphone op reis, laad hem op op het internet, voorziet hem van een adres en een tekst, en bPost bezorgt hem de volgende dag al aan huis bij je vrienden en familie. Een aanrader!

App iBooksiBooks

Boeken lezen op de iPad, het was er het voorbije jaar eigenlijk nauwelijks van gekomen. Voor onze reis naar Canada had ik onze tablet voor het eerst meegenomen. En dat is me eigenlijk best wel goed bevallen. Ideaal om ter plekke de tour en het nieuws in België een beetje te volgen. Maar ook om op het vliegtuig, ‘s avonds aan het kampvuur, of ergens aan een verlaten meertje een beetje te lezen zonder dat je kilo’s boeken moet meesleuren. Als stripfanaat had ik de dagen voor ons vertrek nog snel alle albums van Kuifje op onze iPad weten te zetten, en dat heb ik me niet beklaagd 🙂

App SchipholSchiphol

Tot slot een eervolle vermelding voor de mobiele app van de luchthaven van Schiphol. Zelden een mobiele toepassing van een luchthaven zo vlot weten werken als deze. Handig, overzichtelijk en up to date. Dat zorgt ervoor dat je als reiziger toch al een pak geruster vertrekt. Mooi werk!

 

De Canadese Kerk

Oja, en als uitsmijtertje nog dit: kunnen geen bovenstaande apps je verderhelpen, dan is een bezoekje aan deze kerk in Banff misschien wel het ultieme redmiddel. Omdat Google ook niet alles weet…

 

Gerelateerd